Pınarbaşı İlçesinde Hıdırellez Kutlandı

Pınarbaşı ilçesi Mirahor köyü sınırları içinde bulunan Seyyid Ali Danışmend Türbesi’nin bulunduğu alanda Hıdrellez şenlikleri yapıldı.

Pınarbaşı İlçesinde Hıdırellez Kutlandı
Geleneksel hale getirilen hıdırellez şenliklerine, türbenin, Bartın Ulus ilçesi ile Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi sınırlarında bulunması nedeniyle her iki il ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak’tan gelen vatandaşlar, hıdrellez şenliğinde Seyyid Ali Danışmend Türbesi’ni ziyaret etti.

Yıllardır kutlamaların bu bölgede yapıldığını ifade eden Mirahor köyü muhtarı Şenol Kurt, ’’Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini simgeleyen ve Hazreti Hızır ile İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olduğuna inanılan Hıdırellezi köyümüz sınırları içinde bulunan bu mübarek türbede kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bartın, Zonguldak ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımızla şenlik havasında baharı karşılıyoruz. Tüm esnaf kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Baharın, ülkemize bolluk, bereket ve huzur getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Şenlik alanında vatandaşlar, Seyyid Ali Danışmend Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti ve okunan Mevlid-i Şerifi dinledi. Piknik havasında geçen kutlamalarda, ayrıca hayvan pazarı kuruldu ve davetlilere hayvan satışı yapıldı.
Kaynak: İHA