Olta Balıkçıları İskele İstiyor

TEKİRDAĞ – Çocukları ile birlikte akşam saatlerinde sahilde balık tutan yüze yakın Tekirdağlı olta balıkçısı, Büyükşehir Belediyesi’nden iskele istiyor.

Olta Balıkçıları İskele İstiyor
Tekirdağ’da havaların ısınmasıyla beraber, yüzlerce olta balıkçısı, çocuklarını da yanlarına alarak akşam saatlerinde kıyıda balık tutmaya çalışıyor. Balıkçılar, çocuklarıyla beraber daha rahat bir ortamda balık tutabilmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden iskele istedi.

Tekne balıkçığı yapanların 24 metre kuralına uymadığını da belirten olta balıkçıları, "Balıkçıların balık tutabilmesi için iskele yapılmalıdır. Vatandaşlar, kıyıdan dolayı balık tutamıyor. Kıyıdan bir yere moloz döküm sahası yapılarak, moloz ve atıklardan bedava maliyetsiz iskele yapılabilir. Diğer yandan gece saatlerinde gemiyle tekneyle gelen balıkçılar, kıyıya çok yakın ağ seriyorlar. Böyle yaparak kıyı yaşam mahallini bozuyorlar. 24 metre kuralına uymuyorlar. 5 metreye ağ atıyorlar" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Olta balıkçıları, "Çocuklarımız, meyhane, kumarhane ve sokaktaki kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye, akşam okuldan geldikten sonra, beraber balık tutmaya çıkıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA