Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Zaviye Mahallesi'nde içme suyu taşıyıcı hattını yeniledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya genelindeki çalışmalar kapsamında Zaviye Mahallesi'nin içme suyu ana arter taşıyıcı hattını tamamladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapısının daha sağlam ve daha kullanışlı hale getirildiğini belirtti.

Özdemir, alt yapı çalışmalarına değinerek 'Çalışmalar kapsamında 78 metre 100’lük, 300 metre 200’lük, bin 395 metre 300’lük ve 870 metre 700’lük duktil çelik borularla toplamda 2 bin 643 metre hat döşeme çalışması gerçekleştirildi. Yaklaşık 400 bin liraya mal olan çalışmanın sonunda taşıyıcı hat tamamen yenilenmiş olacak. Vatandaşlarımızın rahatı için çalışmalarımıza devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

- 'Aile İçi Şiddet' konulu konferans

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi iş birliğinde kadınlara yönelik 'Aile İçi Şiddet' konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nden aile uzmanı sosyolog Zehra Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Şiddetin, haberlerden, filmlere, dizilerden çizgi filmlere dek her yerde her an hayatın bir parçası olarak sunulduğunu ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:

'Şiddet insana, yetişkinlere karşı duygularında karışıklık sevgi ve nefreti aynı anda hissetme, terk edilmekten, duygularını ifade etmekten, yaralanmaktan korkma gibi duygular hissettirmektedir.'

Kaynak: AA