Isparta'daki FETÖ/PDY Operasyonu

Daha önce mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 şüpheli savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 şüpheli, savcılığın yaptığı itiraz üzerine tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Şükrü Top ve Mustafa Altınışık'ın tutuklanması talebiyle Burdur Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

Yapılan itirazı değerlendiren hakimlik, Top ve Altınışık'ın tutuklanmasına karar verdi. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bu arada, Burdur Sulh Ceza Hakimliği operasyon kapsamında tutuklanan 6 şüphelinin avukatlarının yaptığı tutukluğa itirazı reddetti.

Öte yandan, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Mart'tan itibaren gerçekleştirilen operasyon sayısı 4'e, bu operasyonlarda tutuklananların sayısı ise 52'ye ulaştı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 18 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonda örgütün Isparta ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) faaliyetlerini düzenledikleri ve örgütün yöneticiliğini yaptıkları öne sürülen iş adamları Alper Bayhan, Salih Sarıkaya, eski SDÜ Teknokent Müdürü İrfan Ateşoğlu, tıp fakültesinde görevli memur Serhat Uçar, FETÖ/PDY'ye yakınlığı ile bilinen özel bir eğitim kurumunda görevli Adem Batı ile aynı kurumda görevli muhasebe müdürü olan Eşref Çoban, 'FETÖ/PDY üyesi olmak', 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet', 'resmi belgede sahtecilik', 'irtikap', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' ile 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.
Kaynak: AA