Bingöl'de Engelli Vatandaşlara İnternet Eğitimi Verildi

Bingöl Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerine Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen ’İnternetle hayat kolay’ projesi kapsamında, internet eğitimi verildi.

Bingöl'de Engelli Vatandaşlara İnternet Eğitimi Verildi
Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen eğitim, gönüllü üniversite öğrencileri tarafından verildi.

Derslerde, e-posta adresi alımı ve kullanımı, görüntülü haberleşme, sosyal medya kullanımı, online bankacılık işlemleri gibi konular işlendi. Bingöl Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tuz, önceliklerinin engellilerin topluma katılımını sağlama, kendi mevcut haklarını bilme, bilinçli tüketici olmaları ve kimseye bağlı olmadan günlük hayatta işlerini görebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Tuz, "Engellilerin de toplumun bireyleri olarak günlük hayatta yaşamlarını kolaylaştırmak için teknolojiden faydalanmaları konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. E-devlet, e randevu gibi hizmetler için evlerinden çıkıp bir yere gitmesine gerek kalmadan bir tuş ile yapabilmeleri konusunda eğitim almalarını sağladık. Projeye katılan engelli vatandaşlarımıza katılım belgesi verdik" dedi.

Proje ilgili bilgi veren gönüllü öğretici Hüseyin Keskin ise, "Biz bu projeye gönüllü olarak başvuruda bulunduk ve projemiz kabul gördü. Van ve Erzincan illerinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği’nde görevli uzmanlar tarafından almış olduğumuz eğitimin ardından ’İnternetle hayat kolay’ projesi kapsamında, internete giriş, yeni medya ve güvenli internet ile ilgili dersler vermeye başladık. Bizlerin amacımız 35 yaş üstü vatandaşlarımıza, e-posta adresi alımı ve kullanımı, görüntülü haberleşme, sosyal medya kullanımı, online bankacılık işlemleri gibi konuları uygulamalı göstermek" diye konuştu.

Program sonunda eğitime katılan engelli vatandaşlara katılım belgesi verildi.

Kaynak: İHA