Ahilik Haftası Kutlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) 'Yaşadığımız sıkıntıları aşmamızda esnaf ve sanatkarlarımızın öncüleri olduğu köklü dayanışma geleneğimizin çok büyük katkısı vardır. Bu tür yapıları ne kadar güçlü tutarsak, bu anlayışı yeni nesillere güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakarız' 'Tarihlerinden, değerlerinden ve geleneklerinden kopan milletler rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar gibi sürüklenmeye mahkumdur. Biz, hiçbir zaman böyle bir millet olmadık, inşallah bundan sonra da olmayacağız' 'Ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da zenginleştirerek sonraki nesillere aktarmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yaşadığımız sıkıntıları aşmamızda esnaf ve sanatkarlarımızın öncüleri olduğu köklü dayanışma geleneğimizin çok büyük katkısı vardır. Bu tür yapıları ne kadar güçlü tutarsak, bu anlayışı yeni nesillere güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakarız.' dedi.

Erdoğan, Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen kutlama törenine katıldı. 29. Ahilik Haftası kutlamalarının ülke, millet, esnaf ve ahiler için hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan Erdoğan, ahilik geleneğini yaşayan ve yaşatılması için gayret gösteren herkese şükranlarını sunduğunu söyledi.

Yılın ahileri seçilmeleri nedeniyle şet kuşanacak, Gaziantep'ten Celal Açık, Malatya'dan Abuzer Salih, Rize'den İmdat Gündoğan ve Trabzon'dan Emine Coşkuner'i kutlayan Erdoğan, Ahilik Hizmet Ödülü'ne layık görülen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı da tebrik etti. Kendisine de Onur Ödülü'ne layık gören ahilere de teşekkür eden Erdoğan, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini sürdüren tüm esnaf ve sanatkarları rahmetle andığını belirtti.

Selçuklu ve Osmanlı'da olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti'nde de esnaf ve sanatkarların toplumun ana omurgası, taşıyıcı kolonları olmayı sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, 'Yaşadığımız sıkıntıları aşmamızda esnaf ve sanatkarlarımızın öncüleri olduğu köklü dayanışma geleneğimizin çok büyük katkısı vardır. Bu tür yapıları ne kadar güçlü tutarsak, bu anlayışı yeni nesillere güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakarız. Tarihlerinden, değerlerinden ve geleneklerinden kopan milletler rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar gibi sürüklenmeye mahkumdur. Biz hiçbir zaman böyle bir millet olmadık, inşallah bundan sonra da olmayacağız.' diye konuştu.

Erdoğan, 'Ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da zenginleştirerek sonraki nesillere aktarmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz.' dedi.

- 'Tarihin gördüğü en önemli sivil toplum örgütü'

Ahi Evran Veli'nin 'Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl, ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir' sözlerine dikkati çeken Erdoğan, 'Ahilik Haftası kutlamalarını bu çerçevede önemli ve değerli bir etkinlik olarak görüyorum. Ecdadımızın Anadolu'yu yurt yapmasına yardımcı olmak için tarihin gördüğü en önemli sivil toplum örgütlerinden birini kuran Ahi Evran'ın mirasına sıkı sıkıya sahip çıkan Kırşehirliler başta olmak üzere tüm Ahilere şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların 'Dik dur eğilme Kırşehir seninle' sloganları üzerine Erdoğan, 'Gençler bundan şüpheniz var mı? Biz bugüne kadar hiçbir faninin önünde eğilmedik. Biz sadece rükuda Rabbimizin önünde eğildik. Bundan sonra da hiçbir faninin önünde eğilmeyeceğiz. Bize de yakışan budur, olması gereken budur ve biz ecdadımız nasıl mücadele verdiyse öyle mücadele vereceğiz.' karşılığını verdi.

Terörle mücadelede ülkenin her şehrinden olduğu gibi Kırşehir'den de şehitler verildiğini anımsatan Erdoğan, Kırşehirli Şehit Astsubay İbrahim Baran, uzman çavuşlar Gökhan Dündar, Yücel Yılmaz ve Mehmet Kara, polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Gökhan Ünaldı'ya rahmet, aileleri ve yakınlarına da sabır dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yüce Rabbimiz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz.' buyuruyor. Onların rızkı da bizi yaradan Allah'tandır. Peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik makamı, öyle ulaşılması kolay olan bir makam değil. İşte şimdi şehitlerimiz, bu toprakları vatan yapma uğruna bir mücadeleyi sürdürüyor.' diye konuştu.

(Sürecek)
Kaynak: AA