NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker, Konferansa Katıldı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Brunei Darussalam Üniversitesinin düzenlemiş olduğu “Çağdaş İslami Araştırmalarda Yenilikçilik ve Girişimcilik’’ konulu 5. Uluslararası Konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Akademik işbirliği kapsamında, konferanslar, seminerler ve üniversiteler arası akademik personel ve öğrenci değişim programları gerçekleştirileceğini belirten Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, “Bu kapsamda İslami ve dini araştırmaların yanı sıra, sosyal ve beşeri bilimler ile felsefe alanlarında ortak çalışmalar yürütülecek. Bu tür ortak projeler ile çağdaş sorunların saptanmasına ve aşılmasına sağlanacak katkı, iki ülkenin Müslüman toplumları üzerinde olumlu etkilere sahip olacaktır. Üniversitelerimiz arasında gerçekleştirilecek işbirliği modern teknolojinin gençlerimiz üzerindeki olumsuz etkinin bertaraf edilmesi konusuna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, modern zamanda gençlerin ve üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına uygun müfredatları, İslami usulleri ve değerleri gözeterek, nasıl geliştirebileceğimiz konusu üzerinde çalışmalar yapmalıyız” dedi.
Kuşpınar, Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasında köprü niteliği taşıyan konumuyla ve Müslüman ülkelerin Avrupa’ya açılan kapısı olma özelliğiyle, Avrupa ve İslam dünyasının ortak paylaşımlarını gerçekleştirdiği, ilişkilerin geliştirildiği bir merkez olarak iki ülkenin geleceğine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
