Aksaray Belediyesi Oyun Parklarını Modernize Ediyor
Aksaray Belediyesi, iki yıllık süre içerisinde 100 parklık oyun seti ihalesi sonrasında kentteki bir çok parkı modernize ederken, yeni park alanları da oluşturuyor.

Çocukların dünyasını süsleyen masal kahramanlarını parkalara taşıyan Aksaray Belediyesi, çocukların oyun parklarında eğlenirken öğrenmesini de sağlıyor. Kılıçaslan Parkında, çizgi dünyası ve masal kahramanlarından Alaaddin Sihirli Lambasından çıkan cin, Tilki ile Karga, Nasrettin Hoca ve Şirinlerin sevilen karakterlerinin maketleri yer aldı. Ayrıca yapılan çalışmalar kapsamında parkların zeminleri kauçuk malzemeyle kaplanıp daha güvenli hale getirildi.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı açıklamada, “Parklarımız ile teknoloji ve bilgisayarların kuşattığı evlatlarımızın sosyalleşmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımıza yeni oyun alanları kurarak onlara sağlıklı yaşamı anlatmayı, dayanışmayı ve paylaşmayı öğrenmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Belediye olarak insanların faydalanabileceği ortak noktalarda park alanlarına sağlıklı yaşamı destekleyecek spor aletlerinin de kurulumunun devam edeceğini belirten Yazgı, “Yapmış olduğumuz çalışmalar ile her konuda modern çağa uygun bir Aksaray için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
