Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti kongresine mesaj gönderdi. Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi.

Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi
Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi
AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bin 280 delege salondaydı. Kongreye, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül davet edilmişti, fakat Gül kongreye katılım göstermedi. Kongreye, Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu da katıldı.

Kongrenin, Divan Başkanlığı'nı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı. Salondan, sık sık AK Parti'nin Kurucu Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için slagonlar yükseldi. 

Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi-Video-
İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı.. Herkes ayakta dinledi!

ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFI SALONDA SERGİLENDİ
AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan kareografinin sunumu yapıldı. Kareografide, filelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Davutoğlu ve Binali Yıldırım'ın fotoğrafları büyük fotoğrafları resmedildi ve partililer tarafından salonda bu fotoğraflar açıldı. Bu sırada, tribünlerden 'Kutlu Yürüyüşe Devam' yazılı pankart da açıldı. Erdoğan, kongreye mesaj gönderdi, Erdoğan'ın mesajı partililer tarafından ayakta dinlendi.

Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi

ERDOĞAN'IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, 'Sayın Divan, AK Parti'nin Sayın Genel başkanı, yurt içinden ve yurtdışından kongereye katılan kıymetli misafirler, siyasi hayatım boyunca birlikte yol yürüdüğüm, mücadele ettiğim, başarılara birlikte imza attığım kıymetli kardeşlerim, sevgili gençler, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle, hasretle selamlıyorum. Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi, hiçbir zaman da kesilmeyecek. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı ile siyasi kadro arasındaki iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum. Yakın siyasi tarihimizin, demokratik olgunluklarından biri olarak değerlendirildiği AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin bayarılı geçmesini diliyorum. AK Parti kadroluranın teveccühü ile seçilecek yeni genel başkanı, ve sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi

'BU KONGREYİ, GÜÇ VE MOTİVASYON TAZELENMESİ OLARAK GÖRÜYORUM'
Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: 'AK Parti için bu kongreyi hizmet yarışında bir devir teslim anı, güç ve motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, yeni anayasa hazırlıklarının tamamlanması, bölgesel ve küresel düzeyde yaşanan krizlerin aşılması konusunda bu kongrede seçilecek genel başkan ve parti yönetimine çok önemli görevler düşüyor. 27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini kendisine devrettiğim Ahmet Davutoğlu'na geçtiğimiz 21 aylık dönemde partide ve hükümette yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Kongre salonunda bulunan delegelere ve misafirlere salamlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet idrakı içinde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Sağlıcakla kalın.'

Kongereye, mesaj gönderen bir başka isim de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.


Kaynak: İHA