Çobanlar Sertifikalarını Aldı

Gülnar ilçesinde, kurslarını tamamlayan 75 çoban sertifikalarını aldı.

İçel'in Gülnar ilçesinde, kurslarını tamamlayan 75 çobana sertifikaları verildi.

Katran Mesire Alanı'nda, Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İçel Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 120 saatlik 'Çobancılık Kursu' sonunda 75 kursiyere sertifikalarının verilmesi amacıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, çobancılığın peygamber mesleği olduğunu belirterek, 'Sizler almış olduğunuz bu belge sayesinde sertifikalı bir çoban oldunuz. İlçemizde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız var. İnşallah en kısa sürede onlar da sertifikalı birer çoban olur.' dedi.

AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ise, hükümetlerinin tarım ve hayvancılık konusunda bir çok hibe projesi yaptığını söyledi.

Başkan Ercik, 'Bunlardan bir tanesi sertifikalı çobanlara yıllık 5 bin lira hibe desteği olmuştur. Gülnar ilçemizde, 75 çobanımız artık sertifikalı çoban olmuş olup yıllık 5 bin lira hibe para alacaklardır.' diye konuştu.

İçel Damızlık ve Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan da, Gülnar ilçesinde vatandaşların genelinin geçimini hayvancılık ile sağladığını kaydetti.

Akdoğan, 'İlçemizde hayvancılık yapmak son zamanlarda güç. Çünkü otlatma sahalarımız azaldı. Bu bölgede tarım yok. Sadece hayvancılık var.' diye konuştu.

Gülnar Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Temsilcisi Mustafa Değirmenci, bu sertifikalar sayesinde çobanlara 5 bin lira hibe desteği sağlanacağını, 250 küçük baş hayvanı olanların bu hibeden yararlanacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından çobanlara sertifikaları verildi.
Kaynak: AA