4 Gündür Açlık Grevini Sürdürüyorlar

Sakarya’da çalıştıkları fabrikadan istedikleri zam verilmeyince greve çıkan 95 işçiden 4’ü başlatmış olduğu açlık grevini sürdürüyor. Fabrika önüne kurulan çadırda grevlerini devam ettiren işçiler, zaman zaman fenalaşarak hastanede tedavi görüyor.

4 Gündür Açlık Grevini Sürdürüyorlar
Arifiye İlçesi’ndeki 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde araç motoru ve kablosu üreten bir fabrikada çalışan 95 işçi istedikleri zammı alamadıkları için 4 gün önce greve çıktı. Fabrika önünde 4 işçi de çadır kurarak açlık grevi başlattı. Yetkililerin sahip çıkmamasından dert yanan işçiler, 4 gün boyunca sadece arkadaşları tarafından destek gördüğünü söylediler.

Fabrikanın grev yasalarını çiğnemesine rağmen cezai işlem uygulanmadığı öne süren fabrikanın sendika temsilcisi Erdoğan Gündüz, “Sesimizi daha fazla kitleye duyurabilmek için açlık grevine girdik, 4 arkadaşımla birlikte. Bir kaç örgütlü olduğumuz fabrikalardaki arkadaşlarımız geldiler. Bunun dışında devlet olarak hiç bir kurum gelmedi. Ailelerimiz karşı geliyor bırakın bu işi diyorlar. Benim iki çocuğum var, bu arkadaşımın eşi hamile. Biz çocuklarımızın geleceği için burada mücadele ediyoruz” dedi.

Fabrika önüne kurdukları çadırda açlık grevlerini sürdüren işçiler için 112 Acil ambulansı hazır bekletiliyor. Zaman zaman fenalaşan işçiler, ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınıyor. Tedavileri tamamlanan işçiler çadırda açlık grevini devam ettiriyor.
Kaynak: İHA