Bursa'da Mangala Turnuvası

Bursa'da, 'Mangala Oyununu Tanıtma ve Yaygınlaştırma' projesi kapsamında Mangala turnuvası düzenlendi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Mangala Oyununu Tanıtma ve Yaygınlaştırma' projesi kapsamında Mangala Turnuvası düzenlendi.

Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu salonunda yapılan turnuvaya, 10 okuldan 40 öğrenci katıldı.

Yarışmacılara mangala baskılı tişört ve şapka dağıtılırken, turnuvada birinci olan öğrenciye bisiklet, dereceye giren diğer öğrencilere de akıl oyunları seti, mangala takımı gibi çeşitli hediyeler verildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, yaptığı açıklamada, Türk kültüründen izler taşıyan bu tarz değerlerin yaşatılması için yapılan her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya, 'Bu amaçla yola çıkılan Mangala Oyununu Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi'nin finalinde gerçekleştirilen bu turnuvada emeği geçen tüm öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin öğrencilerimizin birlikte karar verebilme ve problem çözme becerilerini arttırmaya yönelik büyük bir katkı sağlayacağını ve serbest etkinlikler dersi içeriğinin daha da zenginleştirilmiş hale gelebileceğini düşünüyoruz.' şeklinde konuştu.

Turnuvaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA