8. Kocaeli Kitap Fuarı

AraştırmacıYazar Sebahattin Yaşar: 'Evladımıza karşı bir kusurumuz olduğunda özür dilemeliyiz. Bu bizi küçültmez, tam tersine bu davranış şekli bizi o gencin gözünde yüceltir'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan Araştırmacı-Yazar Sebahattin Yaşar, 'Gençlik ve anne baba ilişkileri' konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Yaşar, kitap olmadan ayağa kalkmayı başarmanın mümkün olmadığını belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesini düzenlediği bu organizasyon dolayısıyla tebrik etti.

Kendisinin bir eğitimci olarak her gün binlerce öğrenci ile bir araya geldiğini ve onlarla konuştuğunu dile getiren Yaşar, 'Birçok öğrenci ile bir araya geliyorum. Çok yararlı gençlerimiz var ama sorunları olanlar da var.' diye konuştu.

Yaşar, problemli çocukların aile ortamına bakılması gerektiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

'Bazen dramlar görüyoruz. Sebebi çocuk değil, ebeveynler. Nasihatin tesir etmemesinin tek nedeni ise nasihat edenler bu nasihatleri kendi hayatlarında uygulamıyorlar. Gençlerin sorunlarına duyarsız kalmamalıyız. Eğer gençlerimizde bir sorun varsa, faturayı kendimize yazmamız gerekiyor.'

Çocuğun anne karnındaki döneminin karakter gelişiminde önemli rol oynadığını ve bunun bilimsel olarak da kanıtlandığını vurgulayan Yaşar, 'Bir evde bebek bekleyen bir anne varsa nasihat ve söylemlerin de ona göre dikkatli sarf edilmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Gençlere vicdan eğitimi vermezsek başımız daha çok ağrır'

Yaşar, çocuk ve genç eğitiminin içine vicdan eğitiminin de koyulması gerektiğini belirterek, 'Bugün gazetelerde okuduğumuz o iç yakan haberleri yaşıyoruz. Bu nedenle gençlerin eğitimine vicdan eğitimini katmamız gerekiyor. Eğer bunu yapmazsak başımız daha çok ağrır.' değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitedeki son dersinde bin 200 öğrencisine 'Aile içinde sizi en çok yoran şey nedir?' şeklinde bir soru yönelttiğini anlatan Yaşar, şunları kaydetti:

'Ortaya şu çıktı, büyük oranda gençler 'Bizi adam yerine koymuyorlar, dikkate almıyorlar' cevabını verdi. Gençleri dikkate almalı, onların dünyasını anlamaya çalışmalıyız. Evladımıza karşı bir kusurumuz olduğunda özür dilemeliyiz. Bu bizi küçültmez, tam tersine bu davranış şekli bizi o gencin gözünde yüceltir.'

Yaşar, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.
Kaynak: AA