Şahin, Lise Öğrencilerine Trakyaka'yı Anlattı

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne 80.Yıl Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sohbet sırasında Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleri konusunda sorduğu isabetli sorular dikkat çekti.

Şahin, Lise Öğrencilerine Trakyaka'yı Anlattı
Edirne 80. Yıl Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Genel Sekreter Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı’nın faaliyetleri, 2014-2023 Bölge Planı ve Kalkınma çalışmalarıyla ilgili öğrencilere konferans verdi. Genel Sekreter Şahin kalkınma ajansının faaliyetlerini anlatarak, “Ofislerimiz aracılığıyla bölgemizin sosyo-ekonomik, kültürel kalkınması için farklı çalışmalar yapıyoruz. Bugün burada bulunmamın ana sebebi ise sizlere Bölge Planı çalışmalarımızı anlatmak. Ajansımız 2010-2013 dönemi Bölge Planı çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlıklarına başlamıştır. Amacımız her zaman katılımcılığı önemseyen ve bilimsel bilgilere dayanan bir Bölge Planı hazırlamak olmuştur. Ajans uzmanları 2014-2023 Bölge Planı’na altlık oluşturarak hazırlık aşamasını planlamıştır. Çok sayıda araştırma projesi, ilçe çalıştayları ve çok sayıda tematik çalıştay 3 bin civarında katılımcı ile birlikte gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak Trakya Kalkınma Ajansı TR21 Trakya Bölgesi’nin tanımak adına önemli adımlar atmıştır” dedi.

Henüz taslak halinde olan 2014-2023 dönemi Bölge Planı’nın ajansın en önemli eserlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

“2014 -2023 Bölge Planı temel olarak üç ayak üzerine kurulmuştur. 1) İnsan ve Toplum, 2) Yaşam ve Çevre ve 3) Üretim ve Ekonomi. İlk eksen bölgemizde insan kaynaklarının niteliğinin arttırılması, girişimciliğin geliştirilmesi ve eğitim altyapısının geliştirilmesi ve diğer ilgili hedefleri içermektedir. İkinci eksen Trakya Bölgesinde çevresi ile uyum içinde yaşanılabilir şehirlerin ve yerleşim yerlerinin oluşturulmasına ilişkin hedefleri içermektedir. Üretim ve ekonomi ekseni ise Bölgemizin ürettiği ürünlerde teknoloji seviyesinin arttırılması ve katma değerli üretime geçiş ile ilgili hedefleri içermektedir. Ayrıca Ajansımız herhangi bir çağrıya çıkmadan kendi başlatacağı girişimlerle diğer kuruluşlara proje fikri götürebileceği Güdümlü projeleri hayata geçirme isteğindedir. Bu konuda Edirne için Tunca Nehri ile ilgili bir çalışmamız öneri halindedir ve üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Projenin tahmini bütçesi 12 milyon civarındadır. Çok ortaklı bir projedir. Ajansın sağlayacağı destek 5 milyon TL’dir. Diğer illerimiz için de güdümlü projeler geliştireceğiz. Kalkınma Ajansımızın sağlamış olduğu mali desteklerle gerçekleştirilen tüm projeler Bölge Planımızın amaçlarına hizmet etmektedir ve bölge sakinlerine iyi örnekler sunulması amaçlanmaktadır.”

Soru-cevap kısmı ve toplu fotoğraf çekimi sonrası konferans sona erdi.
Kaynak: İHA