Kocaeli'nin Öğrenci Sınavlarındaki Başarısı Artıyor

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli'nin sınav başarı ortalamalarında giderek başarı çıtasını yükselttiğini kaydetti.

Güzeloğlu, Karamürsel Alp Salonunda yaptığı konuşmada, 2016 YGS sınavında toplam 18 bin 969 öğrencinin sınava katıldığını belirterek, 7 bin 751'inin meslek lisesi öğrencisi olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl Matematikte 5,43 olan net ortalamasının bu yıl 8,34'e çıktığını ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

'Fen Bilimlerinde 4,8'lik net ortalamasının 5,98'e, Türkçe'de 16,6'lık net ortalamasının 20,47'ye, Sosyal Bilimlerde ise 10,62'lik net ortalamasının 10,88'e çıktı.

2014'te Türkiye ortalamasının altında olan not ortalamasından 2015 yılında kurtulduk. Bu yıl daha yukarıya doğru yol aldık. Kocaeli sınav başarı ortalamalarında son 10'lardan, ilk 10'lara doğru yoluna devam ediyor.

Her bir yıl bir önceki yıla göre değişim çok şükür olumlu anlamda yükseliyor. Bu büyük dönüşüm ve başarı sürecine katkılarından dolayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık'a, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tüm yöneticilerine, çok değerli öğretmenlerimize, okul aile birliklerimize, velilerimize ve basın Mensuplarımıza teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA