CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması

'Bizler, CHP'nin milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve yöneticileri, bütün Türkiye coğrafyasında bir araya gelerek, sorunları tespit eden ve sorunlara birlikte akıl üreten bir çalışma içerisindeyiz'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 'Bizler, CHP'nin milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve yöneticileri, bütün Türkiye coğrafyasında bir araya gelerek, sorunları tespit eden ve sorunlara birlikte akıl üreten bir çalışma içerisindeyiz.' dedi.

Bir dizi ziyaret için geldiği Kocaeli'de partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklama yapan Böke, daha aydınlık, daha demokrat, hukuku üstün kılan ve insana değer veren bir siyasete ulaşılması için bu tür toplantıların çok önemli olduğunu düşündüğünü bildirdi.

Birlikte yaşama kültürünü, birlikte çalışma kültürünü besleyecek olan ve birlikte fikir üreterek farklılıklardan zenginlikleri ortaya çıkarmanın mümkün olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Böke, 'Bizler, CHP'nin milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve yöneticileri, bütün Türkiye coğrafyasında bir araya gelerek, sorunları tespit eden ve sorunlara birlikte akıl üreten bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmaları yerelde yaptıktan sonra, Ankara'da tekrar hep birlikte değerlendiriyor ve Türkiye'de bu çözümü gerçeğe dönüştürecek adımları hep birlikte nasıl atacağımıza dair de müthiş bir çalışma gösteriyoruz.' ifadesini kullandı.

Böke, Türkiye'de şu anda tek bir kişinin hedefi ve yöntemiyle iş yapıldığını öne sürerek, şöyle devam etti:

'Oysa Türkiye kalabalık, birlikte yaşamayı bilen ve birlikte yaşarken zenginleşmiş olan bir geçmişe sahip. Türkiye'nin bu tip daraltıcı dönemlerinden devrim yaratmış olan CHP, bir kez daha hep birlikte bir ortak akılla Türkiye'nin çok ihtiyaç duyduğu yeni demokratik devrimini yapmak için işte böyle yerelden çalışarak ve Türkiye'yi aydınlığa taşıyacak adımları birlikte tasarlayarak, yarına doğru ilerliyor. Biz bugün sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek hem onların bizzat kendi alanlarında yaşadığı sorunları dinleyeceğiz ama en önemlisi onların çare olarak düşündükleri adımları da bir kez daha onlardan dinleyerek, bunu da Ankara'ya gerekiyorsa Meclis kapsamında konuşacağız. Toplumsallaşmış bir muhalefetle başka bir Türkiye için adım adım çalışmaya devam edeceğiz.'

Vizyonsuz siyasetin Türkiye'yi tıkadığını, aynı vizyonsuz siyasetin Kocaeli'yi de kimliksiz bir kente dönüştürdüğünü ileri süren Böke, önemli olanın yarına dair öngörüleri ortaya koyup, bu vizyonu hep birlikte üreten bir siyasi yapıya kavuşturmak olduğuna işaret etti.

Böke, şunları kaydetti:

'Sadece rant yaratan, imarla büyüyen bir ekonominin, sanayisizleşmeye ve bununla birlikte işsizliğe, emeğin gücüne değer vermeyen bir yapıya doğru evrildiği aşikar. Sadece tarihi alanları ranta ve imara açarak büyümek mümkün değil. Tarihimize sahip çıkarak ama yarınımızı bugün üretimle inşa ederek, emeği güvenceli çalışma sistemiyle bu sisteme dahil ederek, hak ettiği ücreti halkına, çalışanına, basın emekçisine vererek ve en önemlisi her bir bireyin söz hakkının olduğu bir demokrasiyi inşa ederek, Türkiye'yi üreten, vizyon sahibi önemli bir ülke kılmamız mümkün.'

Açıklamanın ardından Böke, beraberinde CHP Sakarya Milletvekili ve PM üyesi Engin Özkoç, PM üyesi Ayşe Eser Danışoğlu, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile bir partilinin, İzmit Fevziye Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

Böke ve beraberindeki heyet daha sonra Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe'yi makamında ziyaret etti.
Kaynak: AA