Fotoğraf Avcıları Tufanbeyli'de

Yerli ve yabancı toplam 150 fotoğrafçının katıldığı yarışma Tufanbeyli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen açılış kokteyliyle start aldı.

Fotoğraf Avcıları Tufanbeyli'de
Adana Valiliği’nin öncülüğünde, Tufanbeyli ve Saimbeyli Belediye ve Kaymakamlıklarının, Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği’nin (DASK) ortaklaşa düzenlediği Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması’na (DOGAY) Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Cezayir, Tunus, Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti, İran, Filistin, Suriye ve Ürdün’den toplam 150 fotoğrafçı başvurdu. Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinin doğal ve kültürel değerlerinin belgelenmesi ve tanıtımı amacıyla yapılan yarışmaya, ayrıca 150 öğrenci katılıyor.

18-22 Mayıs tarihleri arasında tamamlanacak yarışmada için Tufanbeyli ilçesinde açılış kokteyli düzenlendi.

Kokteylde Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu ve İstiklal İlkokulu öğrencileri hazırlamış oldukları folklor gösterisini sundular. Belediye Başkanı Remzi Ergü ve İlçe Kaymakamı Adem Başoğlu’nun konuşmalarının ardından Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği yetkilileri tarafından katılımcılara yarışma hakkında bilgi verildi.

Ayrıca daha önceki yarışmalarda derece alan fotoğraflarda oluşan slayt gösterimi yapıldı.

Belediye binası içerisinde oluşturulan kayıt masalarıyla da gece saat 24.00’e kadar yarışmaya katılmak isteyenlerin kayıtları alınıp yaka kartları verildi.

Kaynak: İHA