İl Göç Kurulu Toplantısı Yapıldı

Trabzon Valisi Öz: 'İlimizde yaşaması gereken yada geçici barınma imkanı verilen yabancılarla, dilenenleri karıştırmamız gerekiyor'.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 'İlimizde yaşaması gereken yada geçici barınma imkanı verilen yabancılarla, dilenenleri karıştırmamız gerekiyor' dedi.

Trabzon Valiliği'nde, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında düzenlenen İl Göç Kurulu toplantısında kentte yaşayan yabancı ve sığınmacıların son durumları, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Öz, sığınmacılar ve yabancılarla ilgili koordineli çalışma yapmanın önemine değinerek, 'Burada da özellikle Suriyeli öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkılması ve onların eğitiminden barındırılmasına kadar önemli bir süreç var. Bununla ilgili de zaman zaman uygulamada bazı sıkıntılarımız oluyor. Bunuda doğru anlaşılması ve doğru uygulanması konusunda değerlendireceğiz' diye konuştu.

Sokakta dilenen ve yaşayanlarla ilgili yanlış değerlendirmelerin olduğuna işaret eden Vali Öz, 'Bu konuda gerekli hassasiyeti hem büyükşehir belediyemiz hem de kurumlarımızla beraber gösteriyoruz. İlimizde yaşayan yabancılarla ilgili eğitim ve sağlık gibi hakların sağlanması ile barınma hizmetlerini beraberce yürüteceğiz. İlimizde yaşaması gereken yada geçici barınma imkanı verilen yabancılarla dilenenleri karıştırmamız gerekiyor' dedi.

Kaynak: AA