GOÜ'de Mezuniyet Töreni

TOKAT – Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) 2015-2016 yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Taşlıçiftlik Kampüsü futbol sahasında düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Tokat Valisi Cevdet Can, “Öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Mezun olan öğrencilerimiz Tokat'ın en iyi turizm elçisi. İlimizin tanıtımında önemli görev üstlenecekler.” dedi.

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise 'Üniversitemiz, Anadolu'nun bu güzel coğrafyasında, kuruluşunun 24.yılında, 11 fakülte, 7 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüdeki program ve bölümlerinde öğrenim gören 30 bini aşan öğrencisiyle, geleceğimizin teminatı gençleri yetiştirmek için önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Üniversitemiz, yüksek lisans ve doktora programlarındaki 3 bin 500 öğrencisi ile birçok alanda ülkemizin kalifiye insan ihtiyacını karşılamada, son derece önemli bir role sahiptir. Bu yıl mezun olacak 6 bini aşan öğrencimizle birlikte, mezun sayımız 60 bine ulaşacaktır.' diye konuştu.

Protokol üyeleri, bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere diplomalarını verdi.

Öğrenciler keplerini havaya atarak büyük sevinç yaşadılar.

Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA