Demircan'dan, Diriliş Ve Filinta'ya Övgü

Bu yıl sekizincisi düzenlenen TRT Belgesel Ödüllerine katkılarından dolayı plaket takdim edilen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gecede yaptığı konuşmada, TRT’nin Diriliş Ertuğrul ve Filinta dizilerinden övgüyle bahsederek, “Diriliş dizisini keyifle izliyoruz. Hele Filinta, baştan aşağı Galata, yani Beyoğlu’nu anlatıyor” dedi.

Demircan'dan, Diriliş Ve Filinta'ya Övgü
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nca (TRT) düzenlenen "8. TRT Belgesel Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TRT Tepebaşı Stüdyoları’nda gerçekleştirilen ödül töreninde TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a TRT Belgesel Ödüllerine katkılarından dolayı şükran plaketi takdim etti. "Savaş ve Zorunlu Göç" temasıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreninde Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası da bir konser verdi.

“BİR AN ÇOCUKLUĞUMU HATIRLADIM”

Başkan Demircan törende yaptığı konuşmasında, bir an çocukluğunu hatırladığını belirterek, “Televizyon serüveni siyah beyaz TRT ekranlarıyla başladı.

Daha sonra özel sektörün kanallarına alıştık. Ama artık son dönemde TRT hak ettiği yeri buldu. Ayrı bir derinlik var; kültürümüze, dinimize, edebiyatımıza. Ve belgesel, bugün ülke hafızamıza hizmet eden anlamlı bir hediyeyi alıyoruz” dedi.

DEMİRCAN’DAN DİRİLİŞ ERTUĞRUL VE FİLİNTA’YA ÖVGÜ

TRT de son dönemlerde çok anlamlı ve popüler dizilerin olduğuna da dikkat çeken Başkan Demircan, “Diriliş dizisini keyifle izliyoruz. Hele Filinta, baştan aşağı Galata, yani Beyoğlu’nu anlatıyor. Dolayısıyla benim takip edemediğim çok güzel diziler de var. Böyle bir kurumdan böyle bir ödül almak, katkı verebilmek beni onurlandırdı. Ben bu başarılarından dolayı bütün TRT ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka Başkan Demircan’ın geceye katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Misbah ne demek diye baktım, aydınlatan anlamına geliyor. Hakikaten geldi gecemize renk kattı, ışık kattı sağ olsun” dedi.

Kaynak: İHA