Çevre Dostu Hastane

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğalgaz ve güneş enerjisi sistemine geçilmesiyle kurum, yılda 2 milyon lira tasarruf sağlayacak.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğalgaz ve güneş enerjisi sistemine geçilmesiyle kurum, yılda 2 milyon lira tasarruf sağlayacak ve bu sayede doğaya da zarar verilmeyecek.

Hastaneden yapılan açıklamada, çevre dostu enerji sistemlerine dönüşüm ile doğaya katkıda bulunurken, hastanenin bütçesine yılda ortalama 2 milyon lira katkı sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, kurulduğu 2010 yılından bu yana merkezi ısıtma sisteminde ve sıcak su sistemlerinde fuel-oil kullanılan hastanenin güneş enerjisi ve doğalgaza geçişinin tamamlandığı kaydedildi.

Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mahmut Taş da yaptıkları işin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

'Hastanemiz 24 saat hizmet veren şehrimizin en büyük yapılarından bir tanesidir. 86 bin kapalı alana sahip devasa bir alanın ısıtılması için yılda yaklaşık 4 milyon lira para harcanıyordu. Doğalgaza dönüşümle bu giderimiz yarıya indirirken verimli ısınma performansımızı artırmış olduk. Hepinizin bildiği gibi, Doğalgaz çevre dostudur. Bu konuda herkes hassas davranmalıdır. Diyarbakır Gazi yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi mühendis arkadaşlarımızla yerine getirdiğimize inanıyoruz.”
Kaynak: AA