Bodrum Jandarması Suçlulara Göz Açtırmıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Jandarma ekipleri huzur ve güvenliği için arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bodrum Jandarması Suçlulara Göz Açtırmıyor
Turistlerin güvenli bir şekilde tatillerini yapabilmeleri için her türlü güvenlik tedbirini alan ekiplere eğitimli köpekler de destek veriyor. İlçe girişindeki Güvercinlik uygulama bölgesinde, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile polis ekiplerinin müşterek çalışmaları 24 saat aralıksız devam ediyor.

Bölgede yapılan yol kontrol uygulamasında Jandarma ekipleri tarafından, bu yılın ilk 4,5 ayında çeşitli suçlardan aranan toplam 633 şahıs yakalandı. Günde yaklaşık 20 bin aracın ilçeye giriş yaptığı bölgede güvenlik güçlerine bomba arama köpeği Vade ile narkotik köpeği Alçı’da eşlik ediyor. Uygulamalarda yapılan aramalar sırasında ilçeye uyuşturucu madde sokmaya çalışan 4 kişi de yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Toplu taşıma araçları, kapalı kasa kamyonetler ve şüpheli araçlar üzerinde aramalarını yoğunlaştıran Jandarma ekiplerinin uygulamalarından vatandaşlar da oldukça memnun.

Uygulamada durdurulan bir şehirlerarası otobüsün şoförü Nuri Şahin, yollarda bu tür güvenlik önlemlerinin olmasının güzel olduğunu ifade ederek "Memnun kalıyoruz, yolcularımız da memnun kalıyor. Yolcularımızın güvenli şekilde seyahat etmeleri bizim içinde önemli" dedi.

Kontrol noktasından geçen Arif Özyılmaz isimli vatandaş ise uygulamaların gayet güzel ve olumlu olduğunu belirterek "Bodrum’a giriş burası, giriş noktası. Bodrum’da zaman zaman bizim tedirginlik yaşadığımız anlar oluyor. Bu kontrollerin daha sık da yapılması iyi olur ama burada zaten devamlı yapılıyor onu biliyoruz" dedi.

Jandarmanın eğitimli köpekleri, yolcu otobüslerinin içinde ve bagajlarında, otomobillerin muhtemel zula yerlerinde aramalar yaparken, Jandarma görevlileri ise şüpheli şahısların üzerinde inceleme yapıyor.

Yılbaşından buyana artarak süren uygulamalarda 87 aracın da bağlandığı öğrenildi.
Kaynak: İHA