Öğrencilerden Karma Sergi

Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu ile Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından birlikte hazırlanan "Ellerim olurmusun" isimli sergi Balıkesir Valiliği, Vali Rıza Akdemir Sergi Salonunda açıldı.

Öğrencilerden Karma Sergi
Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu ile Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından "Ellerim olurmusun" projesi kapsamında gerçekleştirilen sergi Vali Rıza Akdemir Sergi Salonunda açıldı. Sergi açışına Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu Müdürü Ritvan Erkek sergi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada " Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu ile Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi bir araya gelerek "Ellerim olurmusun" adlı bir proje gerçekleştirdik. Projedeki amacımız Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencilerinin hayalleriyle Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yeteneklerini birleştirelim diye düşündük ve yola çıktık. Önce birlikte tanışma yemeği düzenledik her iki okul öğrencileri de bir araya geldiler. Birlikte zaman geçirme imkanı sağladık. Daha sonraki aşamalarda da 5 seans olarak resim çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz resim çalışması yaparken bizde onları fotoğrafladık. Sergimizde onların birlikte çalışma esnasında çekilen fotoğraflar var, hemde yapmış oldukları resimler var. Bu çalışmalara Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu’ndan 20 öğrenci Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi’nden 10 öğrenci ve toplam 20 eser yapıldı bu çalışmalar sonucunda. Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi’nden 1 öğrencimizde projemizin logo çizimini gerçekleştirdi karikatür olarak. Sergimiz Çarşamba günü akşamına kadar açık kalacak" dedi.

Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencileri tarafından icra edilen bir birinden güzel eserler sergi açılışına renk kattı.
Kaynak: İHA