Kılıçdaroğlu’nun AB ile terör ittifakı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AB Türkiye’yi vize serbestisi için ‘terör yasası’ konusunda sıkıştırırken; Avrupa’da hep ülkesi aleyhinde çıkışlar yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun AB ile terör ittifakı
Kılıçdaroğlu’nun AB ile terör ittifakı
Avrupa Birliği, Türkiye'nin vize serbestîsini ‘Terörle Mücadele Yasası'nı yumuşatmadığı' gerekçesiyle askıya aldı. AB, neredeyse her gün terör örgütleri DAEŞ ve PKK'nın saldırıları nedeniyle sonucu yüzlerce asker ve sivil can kaybı yaşayan Türkiye'ye ‘insan hakları' uyarısında bulunuyor. Üstelik bunu, DAEŞ'in Paris ve Brüksel saldırıları sonrası Fransa'da OHAL ilan edip tüm özgürlükleri askıya almışken yapıyor. AB'den bu talepler gelirken Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'ya gitti ve kimi temaslarda bulundu.

AVRUPA'YI SAVUNDU

Fransa ve Almanya Dışişleri bakanlarıyla, Türkiye karşıtı parti liderleriyle ve kimi STK'larla görüşen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin haklarını korumak yerine eleştirmeyi seçti. Yaptığı ikili görüşmelerde ve Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı Erdoğan için “diktatör” ifadesini kullanan CHP lideri, ‘Terörle Mücadele Yasası' konusunda da Avrupa'nın yanında durdu. Kılıçdaroğlu “bir taraftan vize serbestisi isterken diğer taraftan AB'nin ortaya koyduğu terör yasası standartlarına karşı durmak çelişkili olur” dedi.

PKK'YI KINAMADI

AB ve Kılıçdaroğlu bu açıklamaları yaparken, Hakkâri'de 8 asker şehit oldu. Ama ne AB'den ne de CHP liderinden saldırıyı kınayan bir ses çıkmadı. Kılıçdaroğlu, PKK'yı değil, terörle mücadele eden hükümeti kınadı. CHP lideri millete acıyı iktidarın yaşattığını savundu.

TERÖR KANUNU SON 3 GÜN KONUŞULDU

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Terörle mücadele kanunun değişikliğini son 3 güne kadar, kriter olarak yazılı olmasına rağmen, hiç dile getirmemiş olan komisyonun da bir şekilde bu süreci içine düşürdüğü çıkmazdan çıkışta Türkiye'ye yardımcı olması lazımdır.” dedi. Bozkır, Brüksel temasları kapsamında AB Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ile görüştü. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Bozkır, AB yetkileri ile yaptığı temaslarının ardından vize serbestisi konusunda çok fazla umut taşımadığını belirterek, “Bu noktada Avrupa Parlamentosunda (AP) konu kilitlenmiş vaziyette, bunun çözümü de AB Komisyonuna düşüyor'' dedi.