MHP'den kurultay açıklaması

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, kongrenin yapılması yönünde çıkan kararla ilgili konuştu.

MHP'den kurultay açıklaması
MHP'den kurultay açıklaması
Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nün MHP'de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.

Genel Merkez avukatlarından Yücel Bulut, MHP'de düzenlediği basın toplantısında kararı alan hakime tepki gösterdi. 

Avukat Bulut, 'Yargı muhabirleri çok çaba sarf etmeden adı geçen hakimin mazisini ve ilişkilerini çok rahat tespit edebilir. Biz bu ilişki ağından dolayı yaklaşık 1 haftadır yetkisi olmadan bu dosyaya müdahil olmasından rahatsızdık. Bu tasarrufta bulunmasını bekliyorduk.' dedi. Bulut adı geçen hakimle ilgili şikayette bulunacaklarını açıkladı. 

Yücel Bulut tarafından yapılan açıklama şöyle:

'Söz konusu mahkeme kararının kesinleşmeden uyuglanması mümkün olmayan kararlardan olmasına rağmen, olağanüstü kurultaya ilişkin takvim açıklanmış, 15 Mayıs'ta kurultay toplanacağı ilan edilmiştir. Toplanacağı ilan edilen kurultaya davet edilen üst kurul üyelerimiz, hukuki koruma talebinde bulunmuştur. Tosya ve Gemerek mahkemelerine yapılan başvuru üzerine, infaz işlemleri ve büyük kongreye işlemler Yargıtay tarafından durdurulmuştur.

Yaklaşık 1 haftadır, yetkisi ve görevi olmadığı halde, önünde açılmış bir dosya olmamasına rağmen Ankara 2. İcra Mahkemesi davaları takip etmektedir. Hafta mesaisi bitimine saatler kala açıklanan kararla kime hizmet ettiği gayet iyi bilinmektedir. Yetkisiz inceleyen mahkeme hakkında HSYK'ya gerekli şikayetler gerçekleşecektir. Tesis edilen karar bizleri şaşırtmamıştır. İhtiyadi tedbir kararlarının uygulanması da ayrıca talep edilmiştir. Verilmiş iptal kararı, ihtiyadi tedbirin iptaline ilişkindir. Ankara 2. İcra Hukuk Hakimi'nin gösterdiği yüksek ilgi nedeniyle ,görevli olmadığı konuda işlem tesis edilebileceği önceden görüşmüştür. Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinde ihtidayi tedbir kararlarının uygulanması ayrıca talep edilmiş, valiliklere gereği yapılması için ulaştırılma talebi de yapılmıştır. Gemerek mahkemesi ihtiyadi tedbirin devam etmesi istenmiştir.

Üst kurul delegelerimizin yaptığı başvurular neticesinde başka mahkemelerce ihtiyadi tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiş olup, Ankara Valiliği'ne gönderilmiştir. Kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir. Tedbir kararlarının bir gereği olarak Ankara Valiliği ve emniyet güçleri olarak gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Yasal olmayan bir kongre girişimi karşısında üst kurul delegelerimizi davet edenler açıkça suç işlemektedir. Hukuken gerçekleşmesi mümkün olmayan kurultaya itibar edilmeyeceğini biliyoruz.'