YYÜ'de Mezuniyet Töreni
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) Edebiyat Fakültesi’nin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Prof. Dr. Taştan’ın ardından öğrencilere ve velilere hitap eden YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise, terör saldırısını lanetleyerek, “Şehit olan iki polisimize Allah’tan rahmet ve acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
Rektör Vekili Kazankaya, mezun öğrencilerin hayatlarında önemli bir dönüm noktasını aştıklarını belirterek, “Hocalarınız ve bizler sizler için bu kısa dönemde elimizden gelen şeyleri yapmaya çalıştık. Bundan sonra omuzlarınızda daha büyük bir yük taşıyacaksınız. Kendinizi daha donanımlı hale getirin, hedeflerinize ulaşmak için usanmadan çalışın. Bundan sonraki yaşantınızda başarılı olacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra fakülte birincisinin yaş kütüğüne plaka çakmasıyla devam eden törende, dereceyle mezun olan öğrencilere protokol tarafından mezuniyet belgeleri verildi.
Van’daki terör saldırısında verilen şehitler nedeniyle eğlence kısmı iptal edilen törene dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
