Demre'de Engelli Öğrenciler İçin Program Düzenlendi

Antalya’nın Demre ilçesinde engelli vatandaşların eğitimleri için faaliyet gösteren Demre Vefa Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi kurumu, öğrencileri için program düzenledi.

Demre'de Engelli Öğrenciler İçin Program Düzenlendi
Demre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, engelli öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde Demre Vefa Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Ömer Kaban, kurumu için verdiği destekten ötürü Kaymakam Murat Uz’a plaket takdim etti.

Demre Kaymakamlığı olarak engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaş tespit etmek için ilçe nüfusunun tamamını taradıklarını belirten Kaymakam Murat Uz, “Devlet olarak engelli çocuklarımız, vatandaşlarımıza her türlü desteği imkanlar doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Onlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Ben buradan öğrenci velilerini tebrik etmek istiyorum. Bu dünyada olmasa da bu çabanın müfakatını öteki dünyada alacaksınız. Çünkü sizler zor bir sınavı yerine getiriyorsunuz” diye konuştu.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan törende özel eğitim kurumunda eğitim gören 85 öğrenci, ront, müzikal gösterimleri yaparken, engelli aile velileri de çocuklarının yaşamları boyunca yaşadıkları sıkıntıları şiirlerle dile getirdiler. Özellikle engelli öğrenci velisi Ayşe Kutlu’nun slayt gösterileriyle birlikte okumuş olduğu şiir, salondakilere duygusal anlar yaşattı.

2 saat kadar süren program sonunda büyüğünden, küçüğüne tüm öğrenci, öğretmen, veli ve vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA