TKDK'dan Mardin'e 90 Milyon Liralık Yatırım

TKDK Mardin İl Koordinatörü Aba, il koordinatörlüğüne 90 milyon lira tutarında toplam 66 projenin teslim edildiğini bildirdi.

MARDİN -Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, il koordinatörlüğüne 90 milyon lira tutarında toplam 66 projenin teslim edildiğini bildirdi.

TKDK Mardin İl Koordinatörü Aba, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Mardin’in de içinde bulunduğu 42 ilde uygulanan IPARD 2 programının 1.Çağrı ilanı proje teslim tarihinin sona erdiğini belirtti.

Bu çağrı kapsamında 90 milyon lira tutarında 66 proje teslimi gerçekleştirildiğini söyleyen Aba, bu projelerin yatırıma dönüşmesinin ardından toplam ödenecek hibe tutarı ise yaklaşık 56 milyon lira olacağını aktardı.

Aba, 'Alınan bu projelerin incelemeleri koordinatörlüğümüzce başlamış olup, kurum merkezimiz tarafından yapılacak nihai değerlendirme sonrasında onaylanan projelerin sahipleriyle sözleşme imzalayacağız.' dedi.

Aba, sözleşme imzaladığımız yatırımcılarımızın yine hızlı bir şekilde yatırımlarını tamamlamalarının ardından hibe ödemelerinin kendilerine en erken şekilde yapılacağının altını çizdi.

İl Koordinatörü Aba, şunları kaydetti:

'Kurumumuza sunulan bu projelerle ilimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlanacak, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir ve yaşam standartlarında artış olacak, ilimizde AB standartlarında modern işletmeler kurulmuş olacak.'

Kaynak: AA