Kırşehir'de Alt Yapı Çalışmaları

Kırşehir'deki altyapı çalışmaları kapsamında, kent merkezine ve ilçelere bağlı 20 köye kanalizasyon ve kilit parke taşı yapılacağı bildirildi.

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İller Bankası ile yapılan görüşmeler sonrasında, 20 köye kanalizasyon ve kilitli parke taşı yapılacağını belirttiler.

Köylerde yaşayanların sağlık ve yaşam konforlarının yükseltilmesinin amaçlandığı ifade edilen açıklamada, kanalizasyon ve kilit parke taşının en temel hizmetler arasında yer aldığını dile getirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kırşehir'i göç veren değil göç alan bir kent haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda neler yapabileceğimizi İller Bankası Genel Müdürümüz ile görüştük. İlk planda 17 köyümüzün kanalizasyon sistemlerinin ve 3 köyümüzün yollarına parke taşı yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda kanalizasyon sistemlerinin yapılması için İller Bankası 2 milyon 500 bin lira hibe desteği sağlayacak.

Projelerin tamamlanması için gereken finansmanın diğer bölümü ise İller Bankasının vereceği kredilerle sağlanacak.

Ayrıca 3 köyümüzün kilitli parke taşlarının döşenmesi için toplam 120 bin lira sağlanacak. Akçakent- Taşoluk, Akpınar-Alişar ve Kaman-Kargınselimağa köylerimizin kilitli parke taşı işi için İller Bankası 40'ar bin lira gönderecek. Bu ödenek ile köylerimize yaklaşık 2 bin 500 metre aralığında kilitli parke taşı döşenecek.'

Kaynak: AA