Gümüşhane Belediyesinin Faaliyetleri

Belediye Başkanı Çimen, göreve geldiği iki yılı değerlendirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 'Gümüşhane'ye Hizmette 2 Ay' değerlendirme toplantısında göreve geldiği iki yılı değerlendirdi.

Çimen, Atatürk Kültür Merkezindeki toplantıda yaptığı konuşmada, görevdeki 2 yılı kazasız belasız tamamladıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana neler yapıldığını ve nelere söz verildiğini görsellerle sunmak istediğini belirten Çimen, '20. belediye başkanıyım ve bu sorumluluğun ne kadar büyük ve önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözlerimiz var ve o sözlerimizi tek tek inşallah yerine getireceğiz.' dedi.

Beklentilerin çok fazla ve yüksek olduğunun bilincinde olduğunu vurgulayan Çimen, 'Biz şunu söz verdik, 2014-2018 yılları arasında bu şehrin tüm alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Çünkü iş başına gelmeden önce bu sözü verdik. 2019-2029 hedeflerimiz var. Bu yıllarda şehrimizi marka kent nasıl yapabiliriz? Bizler hizmet erleriyiz.' diye konuştu.

Çimen, Bahçecik Barajının, yıl içerisinde ihale edileceğini ifade ederek, çevre yolu bittikten sonra hafif raylı sistem projesinin planlandığını dile getirdi.

Alışveriş merkezi, kültür turizm yolu, bisiklet ve yürüyüş yolu, Ahmet Ziyaeddin Gümüşhanevi Külliyesi ve Sosyal Donatı projesi, otobüs terminali projesinin de ihale aşamasında olduğunu aktaran Çimen, şunları kaydetti:

'İki yıllık görev süremiz içerisinde muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile bir çok konuda işbirliği içerisinde olduk. Bize katkı sunan herkese ve her kuruluşa ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, personellerimize ve bize rehberlik eden Gümüşhane halkına şükranlarımı sunuyorum.'

Konuşmanın ardından Çimen, proje çalışmalarına ilişkin sunum yaptı, soruları yanıtladı.

Programa, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, belediye personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Kaynak: AA