Büyüyünce Ne Olsam Projesi

Muğla'da Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu tarafından hazırlanan 'Büyüyünce Ne Olsam Projesi' kapsamında öğrenciler, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmazer'i makamında ziyaret etti.

Öğrencilerin yönelttiği çeşitli soruları cevaplayan Kaymakam Ürkmezer, başarının anahtarının sistemli çalışmak ve hedef koymak olduğunun söyledi.

Ürkmezer, öğrenim hayatı boyunca devletin birçok kademesinde çalışarak ülkeye hizmet etmeyi kendisine hedef koyduğunu belirterek, mesleği sayesinde farklı kültürleri tanıma fırsatı olduğunu ifade etti.

Öğrencilere, hayatta karşılaştıkları zorluklardan yılmamaları tavsiyesinde bulunan Ürkmezer, 'Devletimiz, her zaman olduğu gibi vatanına ve milletine hayırlı evlatlar yetiştirmek için çalışmaya devam ediyor. Bunu bir bayrak yarışı olarak düşünürsek, yarın bizden bayrağı devralarak ülkemize hizmet edecekler.' dedi.

Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu Müdürü Önder Aktaş ise proje ile öğrencilerin başarılı insanları rol model alarak kendilerini keşfetmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin gelecek için hedef koymalarını, yaşayarak öğrenmelerini istediklerini ifade eden Aktaş, 'Bu nedenle 'Büyünce Ne Olsam' adlı projeyi hazırladık. Öğrencilerin ileride yapmak isteyebilecekleri meslekler hakkında fikir sahibi olmalarını amaçladık. Sayın Kaymakamımız da öğrencilerimizi geleceklerini şekillendirmek için izleyebilecekleri yollar hakkında, kendi kariyeri ve mesleği ile ilgili bilgilendirdi.' dedi.

Kaynak: AA