Bursa'da 'TİG Klinik Veri Validasyon Eğitimi'

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun düzenlediği eğitimlerin üçüncüsü, Bursa'da gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) İzleme Ölçme Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığının düzenlediği 'Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) Klinik Veri Validasyon Eğitimi'nin üçüncüsü Bursa'da yapıldı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim programı ile kuruma bağlı hastanelerden sisteme gönderilen TİG verilerinin doğruluğu ve validasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

Eğitim programında konuşan TKHK Klinik Tanı ve Maliyet Yönetimi Daire Başkanı Dr. Cevher Cesur, geçen yıldan itibaren kuruma bağlı sağlık tesislerinde dosya dokümanlarının daha kaliteli oluşturulması ve oluşturulan bu dosya içeriklerinin sağlıklı bir şekilde bakanlığa ulaştırılması için bir altyapı oluşturduklarını bildirdi.

Bu sistemin sağlıklı işleyişinde klinik kodlamacıların önemli olduğuna dikkati çeken Cesur, şunları kaydetti:

'Klinik kodlamacılar dosya dokümanındaki tüm içerikler ile ilgili TİG açısından hekimlerle görüşüyorlar daha sonra dosyanın içindeki epikriz, tetkik ve tahliller, ameliyat formlarına varıncaya kadar her şeyi kodlara döküyorlar. Sistem açısından kritik noktadaki klinik kodlamacıları öncelikle 5 günlük temel eğitime alıyoruz. Bizde merkezde analizler ve zaman zaman yerinde değerlendirmeler yapıyoruz. Bu değerlendirme sonucunda temel eğitim alan arkadaşlara daha sonrasında 5 günlük validasyon eğitimleri yapıyoruz. Bursa, özellikle TİG ve klinik kodlamacılar açısından ön sıralarda geliyor. Bursa ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 2015 yılı içinde TİG sisteminden en fazla payı alan genel sekreterliktir. Bu başarı da gerek klinik kodlamacıların yetkinliği ve gerekse yöneticilerin konu ile ilgili farkındalıklarına bağlıdır.'

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da TİG Birimi çalışanları ve hastane yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bazı illerden 113 kişinin katıldığı 5 günlük eğitim sonunda çoktan seçmeli sınav yapıldı.
Kaynak: AA