Vakıf Haftası

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası, restorasyon sonrası hizmete açıldı.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası onarımının ardından törenle hizmete açıldı.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde yaptığı konuşmada, restorasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Vakıflar Genel Müdürlüğünün son yıllarda kente ciddi yatırımlar yaptığını belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Edirne'de elde ettiği kira gelirlerini kente yatırımla ödediğini ifade eden Gürkan, 'Hala tamamını ödeyebilmiş değil. Vakıfların Edirne'ye ödeyeceği borcu çok ama ödeme niyetine girdikleri son dönemdeki yatırımlarla görünüyor. Edirne her geçen gün gelişiyor bu da gösteriyor ki 10 yıl sonra Edirne'ye gelen herkes daha muhteşem bir Edirne ile karşılaşacak.' dedi.

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren de restoresi tamamlanan hizmet binasının Edirne Eski Cami bahçesine 1907 yılında yapıldığını ve 1915 yılından bu yana Vakıflar hizmet binası olarak kullanıldığını söyledi.

'Terzi kendi söküğünü dikemezmiş' deyimini hatırlatarak sözlerine devam eden Güneren, 'Binamız sağlamdı, statik açıdan problemi yoktu ancak buna rağmen restoresi 2 yıl sürdü. Buda restorasyonun nedenli meşakkatli olduğunu kanıtlamaktadır.' dedi.

Restorasyon çalışmalarının hızla süreceğini ifade eden Güneren, Enez Fatih Cami, Saatli Medrese restorasyonlarının kısa sürede başlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından hizmet binası, Vali Vekili Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyon Başkanı Tayyip Özdurmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Vakıflar Bölge Müdürü Güneren, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım tarafından kurdelesi kesilerek açıldı.
Kaynak: AA