Karayolları Trafik Haftası

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından, sergi açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından, Karayolları Trafik Haftası dolayısıyla sergi açılışı gerçekleştirildi.

Anıt Park önünde açılan sergide vatandaşların trafik bilincini artırarak yol kullanıcılarının trafikte yaşadıkları sorunları azaltmak, maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek amacıyla bilgiler verildi.

Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyonkarahisar'da tüm kamu kurum ve kuruluşları trafik güvenliğini sağlamak ve kazaların en aza indirilebilmesi amacıyla koordineli çalıştığını söyledi.

'Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir' diyen Kıcıroğlu, şöyle konuştu:

'Bu nedenle yayalar, sürücüler, yolcular gibi her kesimden insanın aynı duyarlılıkla hareket etmesi gerekmektedir. Günümüzde çok sayıda can kaybına ve yaralanmalara neden olan trafik kazalarının önlenmesi için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Yasaların çıkarılması, kuralların konulması tek başına bir çözüm olamamaktadır. Bunlara uyacak olan yol kullanıcılarının da bunu benimseyerek bu yasa ve kurallara göre hayatını sürdürmesi gerekmektedir.'

Sergide, simülatör aracı ve alkol gözlüğü vatandaşların ilgisini çekti.
Kaynak: AA