Geleceğin Radyologları Radyoteknoloji Sempozyumunda Buluştu

Tıbbi Görüntüleme Teknikerlerine Yönelik Mezuniyet Öncesi Radyoteknoloji Sempozyumu Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği işbirliği ile gerçekleşti. 11 üniversiteden 400’e yakın radyolog adayı sempozyumda bir araya geldi. 2 gün süren sempozyumda alana ilişkin 10 sunum gerçekleşti.

Geleceğin Radyologları Radyoteknoloji Sempozyumunda Buluştu
Sempozyum TÖÜ merkez kampüs konferans salonunda gerçekleştirildi.

Adnan Menderes, Uludağ, Gazi, Ufuk, Ankara, Başkent, Hacettepe, Şifa, Medipol, Osmangazi ve Atılım üniversitelerinden 400’e yakın radyolog adayının katıldığı programda adaylar, iki gün boyunca radyoloji dalında alanın uzmanlarından bilgi aldı.

PRATİK BİLGİ DESTEĞİ

Sempozyumun açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya yaptı. Kaya, “Bizler Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak bu tip sempozyumların içinde olmayı önemsiyoruz. Öğrencilerimizin sadece teorik ve uygulamalı değil aynı zamanda bu tür sempozyumlarla da kendilerini geliştirecek, sahadaki personelle iletişimini artıracak, farklı hocalardan da farklı konuları dinleyebilecekleri organizasyonları oldukça önemli buluyoruz” diye konuştu.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı ise, "Böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapan Turgut Özal Üniversitesi’ne ve hocalarına teşekkür ediyorum" dedi.

Cavlı, "Bu kadar kalabalığı bu konuda bir arada görmek bizi sevindirdi" diyerek, mesleğin daha da ilerlemesi için uğraştıklarını, üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora programları açmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sempozyum iki gün boyunca MR ve BT ile ilgili konularda konferanslarla devam etti, yoğun programların ardından müzik dinletisiyle son buldu.

10 ALANDA DOYURUCU SUNUMLAR

Radyasyon güvenliği konvansiyonel radyolojide çekim kalitesi, BT görüntüleme parametreleri ve seçimi, ÇKBT’de görüntüyü etkileyen faktörler, doz takip sistemi, MRG cihazının tarihçesi ve çalışma prensibi, tıbbi görüntüleme tekniklerinin MRG rolü, mr güvenliği, uygulamada kullanılan anatomik pozisyonlar ve sekanslar, MRG fiziği ve puls sekanslar konuları ele alındı. Öğrencilerin dolu dolu geçen programa ilgisi büyük oldu.
Kaynak: İHA