Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB'da yaptığı açıklamada 'Ayrılma sözü edenler bunu şans olarak bir yerlere antet etmek anlamında söylüyorlarsa buyursunlar diledikleri yerlere gitsinler' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Şeref Belgesi Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı ayrılık lafı edenlere cevaben 'Artık bu ülkede bizimle birlikte yaşayamayacağını söyleyenler olduğunu görüyoruz. Özellikle gönüllerindekini söyledikleri için buna layık değiller ama teşekkür ediyorum. Her sözün bir bedeli vardır. Biz bu toprakları vatanımız kılmaya söz verdiğimiz günden beri kesintisiz bedelini ödüyoruz. Ayrılma sözü edenler bunu şans olarak bir yerlere antet etmek anlamında söylüyorlarsa buyursunlar diledikleri yerlere gitsinler. Yok vatan topraklarının bir kısmına gözü dikmek anlamına bu ifadeyi kullanılıyorsa Arif Nihat Asya'nın Bayrak Şiirini, Mehmet Akif'in İstiklam Marşı'nı, Çanakkale Şiiri'ni bir okusunlar. Orada kendileri için her türlü cevap var.'diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştuOsman Baydemir: İnsanlar komşu olsa daha iyi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından TOBB Şeref Belgesi Töreni'nde satırbaşları;

2023 hedeflerimize ulaşmamız konusunda da TOBB üyelerimizin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerine inanıyorum. Ahilik teşkilatımızın günümüzdeki çatı kuruluşu olarak gördüğüm birliğimizin gayret gösterdiğini biliyorum. Gerek başkanımız, gerek işadamlarımız ve esnaflarımızla biraraya her geldiğimizde çözüm yollarının ifade edildiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Sadece şikayet etmek sadece talep etmek bize de size de yakışmaz. Sorunlarla birlikte çözüm önerilerini de konuşacağız. Tartışacağız ki pratik sonuçlar elde edelim. Küresel meselelerin çözümü için de sizlerle birlikte çalışıyoruz. G-20'den İslam İşbirliği zirvesine kadar tüm platformlarda verimli bir işbirliği halindeyiz. Her işimizde olduğu gibi iş dünyasının meselelerini de karşılıklı görüş alışverişiyle yürütmek bizim temel üslubumuzdur. Her meseleyi ehliyle istişare etmek gerekir. Ekonomiyle ilgili konuları görüşeceğimiz, konuşacağımız ehiller işte burada. Sokağın durumunu, piyasada yaşananları gayet yakından takip ediyorum. Ekonomi bürokrasisinin verdiği bilgileri de alıyorum. Esnafın, üreticinin durumunu gayet iyi biliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu

TURİZMCİLERİMİZ BAŞKA ÜLKELERE GİDİP MÜŞTERİ GETİRECEK

Ekonominin ritmini düşürecek üretim ve ticaret anlayışındaki girişim ve esnafımıza en küçük bir müsamahamız olamaz. Türkiye 13 yıldır önüne çıkan engelleri, maruz kaldığı krizleri kabuğuna çekilerek değil öne atılarak aşmıştır. Ekonomide hamdolsun şu anda bir krizle karşı karşıya değiliz. Ama günü kurtarmaya çalışmak, cari durumu kâr saymak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışa da asla sahip olamayız. Gün çalışmaya başlama zamınıdır. Kamu kuruluşları yatırımları durdurmayacak, özel sektörümüz yatırımlarına ara vermemeli, vermeyecek, yeni yatırımlar için kolları sıvayacak. Yatırımcılarımız dünya kazan onlar kepçe koşuşturacak. Turizmcilerimiz gelmeyen misafirlerin yerine farklı ülkelerden daha fazlasını tesislere çekmenin yollarını arayacak. Biz gidip oradan müşteriyi alıp buraya getireceğiz. Bunu yapacak gücünüz olduğuna inanıyorum. Başka türlü 2023 hedeflerimize nasıl ulaşabiliriz? Biraz önce sayın Başkanın 'Yılda 1 milyon 400 bin kişiyi iş sahibi yapacağız' müjdesini özellikle ülkemizin yeni bir sıçrama noktası olarak görüyor bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bunu TOBB gerçekleşebilir. Bu gücün sizde olduğuna inanıyorum. Bugün başkandan sinyali aldık. Bunun için ekonomi bürokrasinin iş dünyasına daha fazla kolaylık göstermesi ve destek olması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu

AB O ÇADIRA NİYE MÜSAADE EDİYOR ÖNCE BUNUN CEVABINI VERSİN

Özellikle finansman noktasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için faizlerin düşürülmesi başta olmak üzere dile getirdiğim hususun daha fazla dikkate alınmasını talep ediyorum. Finans sektörünün, bankacılık sektörününün girişimcilerinin önünü açması lazım. Bu faizi düşürmek suretiyle ölebilir. Sürümden kazanacak. Tavukların hepsini kes, ortada bir şey kalmaz. Ekonomi sadece bir tarafın kazanacağı değil, hep birlikte kazanabileceğimiz bir alan. Sadece kendiniz kazanmaya kalkarsanız bir süre sonra tüm muslukların kapandığını görürsünüz. Pasaport meselesi, görüşülür yapılır, inşallah mesafe de alınır. Ben Başbakanken AB bana vize serbestisi için söz verdi. Sonra Haziran'a çekelim dediler. 72 tane madde öne sürdüler. 5 tane madde var ki, bunların içinde birisi felaket. Terörle Mücadele Yasası'nı değiştireceksiniz dediler. Bize bu aklı verenler önce Avrupa'da parlamentonun önüne teröristlerin kurduğu çadıra niye müsaade ediyorlar, önce bunun cevabını versinler. Baş teröristin, diğer teröristin posterlerini oraya asılacak, ondan sonra bana terörle mücadele yasasını değiştir diyeceksin. Türkiye ne zamandan beri talimat alıyor. Böyle bir şey yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu

BU MİLLETİN ASALETİYLE SİZE DALGA GEÇİRTMEYECEĞİZ.


Bu millet kendilerine adil davranılmadığı takdirde, devletin esası adalettir çünkü, adalet mülkün esasıdır ifadesi mal mülk anlamına değil devletin esası anlamına gelir. Bir devlette adalet yoksa o devlet çökmeye mahkumdur. Bize bu tavsiyeleri yapanlar önce adil olmaları lazım. Türkiye artık bir sömürge ülkesi değildir, kusura bakmasınlar. Bu konuda da adil davranmaları gerekiyor. Şurada 3 milyon mülteciye bu millet bakıyor değil mi? Ne dediler, 'biz size yılda 3 milyar Avro vereceğiz'. Peki bu parayı verdiler mi, yok! Hala orta sahada top çeviriyorlar. Yöneticiler buraya geliyor, kampları geziyor. Öbür taraftan bize proje gönderin diyorlar. Bizimle dalga mı geçiyorsun. 25 tane kamp var, biz uyguladık, ne projesi. İşi bitirdik biz. Biz konteynır kentleri kurmuşuz, çadırkentleri kurmuşuz, bunlar bize hala proje gönderin size para gönderelim, diyor. Bu bir milletin asaletiyle adeta dalga geçmektir. Biz bu asaletimizle size dalga geçirtmeyeceğiz. Biz insani ve vicdani görev olarak bu işe başladık. 10 milyar dolara aşkın sadece faturalı harcamamız var. STK vs.leri katarsak 20 milyar doları buluyor. Sanki bize çok ciddi destek verecekler. Vereceksen ver, benim Kızılay'ım var AFAD'ım var. Bu parayı mazlumlara vereceksin. Vermiyorlar, oyalıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu

AB'NİN BİZLE İLGİLİ BİLMESİ GEREKEN BİR ŞEY VAR...


Bilmeleri gereken bir şey var; vize konusunda bize verilmiş sözleri bu yılın Ekim ayıdır. İmzalar Ankara Palas'ta bu şekilde atıldı. Şu andaki Haziran'a çektik, çekiyoruz lafları bunların hepsi kendilerine yeni ve tıkama yolu arama projesidir. Tahmin ederim ki, daha önce verdikleri sözü tutarlar ve en geç Ekim'de bu işi bitirirler. Bu işler oldu oldu, olmadı biz yolumuza devam ederiz. Şimdiye kadar vizeyle devam etmedik ki. Bunların hepsinin çıkış yolları var, dik duracağız dik, eğilmeyeceğiz. Bu çok önemli. Bu milletin tarihi böyle yazıldı da onun için konuşuyorum, duygusal konuşmuyorum. İnşallah muhteşem bir kutlamayla 29 Mayıs'ta İstanbul'da biraraya geleceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu

KESİN ÇÖZÜM YAKINDIR


Suriye'de olanlar tarihi bir hesaplaşmadır, bunu unutmayın. Kilis'e düşenler oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil işte bu tarihi hesaplaşmadır. Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu konuyla ilgili tüm önlemler masamızın üzerindedir. Kilis'teki kardeşlerimiz Üstad Necip Fazıl'ın Sakarya şeklinde ifade ettiği gibi 'Eyvah eyvan Sakaryam sana mı düştü bu yük' diye ifade ettiği gibi onlar bu yükü sırtlamışlardır. Kilis'te şehit olan tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Kesin çözüm noktasında artık bugünleri sayıyoruz. Bugünler yakındır.