Can Dündar'a faizsiz 'Gezi kredisi'

Savcılık, Can Dündar'ın Gezi ayaklanması başlamadan günler önce CHP destekli bankadan verilen krediyi mercek altına aldı.

Can Dündar'a faizsiz 'Gezi kredisi'
Can Dündar'a faizsiz 'Gezi kredisi'
Casusluk davasının karar duruşmasını organize bir şovla PR çalışmasına dönüştüren Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar'la ilgili yeni bir soruşturma gündemde! 18 bin TL maaş alan Dündar, aylık taksitleri 110 bin TL olan 4 milyon liralık kredi çekmişti...

CHP destekli bankadan alınan faizsiz kredinin tarihi 17 Mayıs 2013... Bundan 2 hafta sonra da Can Dündar'ın da başrolünde olduğu Gezi kalkışması başlıyor. Savcılık şimdi, 'Banka krediyi, Dündar'a Gezi olaylarında aktif rol alması için mi verdi?' sorusuna cevap arıyor.

Can Dündar'la ilgili kritik gelişmeyi Akşam'dan Murat Kelkitlioğlu kaleme aldı:

CAN'A GEZi ÖNCESi FAiZSiZ KREDi

Hatırlarsınız, Can Dündar'ın Çengelköy'de 6 milyon liraya bir arazi satın aldığı ortaya çıkmıştı. Savcılığın yaptığı incelemede, bu arsa için bir bankanın faizsiz 4 milyon lira kredi verdiği belirlenmişti. Gazeteden 18 bin TL maaş alan Dündar'ın, bankaya aylık 110 bin TL'lik ödemeyi nasıl yaptığı ise önümüzde kocaman bir soru olarak halen duruyor.

Bütün bu sorulara cevap arayan savcılık çok önemli bir detayın peşinde.
Söz konusu banka, Can Dündar'a 4 milyon liralık krediyi 17 Mayıs 2013 günü veriyor. 31 Mayıs günü de Gezi darbe girişimi başlıyor. Dündar, Gezi kalkışmasında ön saflarda.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN