Trabzon’da 1 Mayıs coşkusu

Trabzon'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Trabzon’da 1 Mayıs coşkusu
Türk-İş Konfederasyonunca düzenlenen kutlamalar kapsamında, Türk-İş, Hak-İ, KESK, Yol-İş ve CHP'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'ndeki eski TEDAŞ il binası önünde bir araya geldi.

Çevresi polislerce barikatlarla kapatılan caddeye gelen gruplar, kortej oluşturup büyük bir Türk bayrağı ve 'Yaşasın 1 Mayıs' yazılı pankart açtı.

Trabzonspor taraftarlarının da ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde sanatçı Kazım Koyuncu'nun resminin olduğu, bordo-mavi flamaların yanı sıra 'Bu düzen değişecek', 'Şike var kumpas yok', '2010-2011 şampiyonu Trabzonspor' yazılı dövizler açtığı gözlendi.

Trabzon’da 1 Mayıs coşkusu

Trabzon’da 1 Mayıs coşkusu

Söz konusu kuruluşların flamalarını da taşıyan gruptakiler, yürüyüşe geçip araç trafiğine kapatılan Kahramanmaraş Caddesi'ni takip ederek, kutlamaların yapılacağı Atatürk Alanı'na ulaştı.

Gruptakiler, burada da etrafı barikatlarla kapatılan alana polislerce tek tek aranarak alındı.

Geçen yıla göre katılımın daha az olduğu gözlenen Trabzon'daki kutlamalara katılanlar, kemençe, tulum ve davul eşliğinde horon oynayıp eğlendi.

Kutlamalar sebebiyle polis, yürüyüş yapılan güzergah ve Atatürk Alanı'nda yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Kaynak: AA