Kozan'da Çocuk Şenliği

Kozan Belediyesi, geleneksel hale getirileceğini duyurduğu Çocuk Şenliği'nin birincisini düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 'Alparslan Türkeş parkında düzenlenen çocuk şenliğinde, çocuklara belediye tarafından dondurma, simit, ayran, yöreye özgü nar şerbeti, patlamış mısır, balon, boyama kitabı, şapka ve uçurtma dağıtıldı' denildi.

Şenlikte yüzlerine çeşitli hayvan figürleri çizdiren çocuklar, kendileri için kurulan şişme oyun gruplarında oynayarak animatörlerin düzenlediği yarışmalara katıldı.

Yarışmalarda birinci olan çocuklara kol saati ile çeşitli hediyeler verildi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, etkinlik kapsamında anaokullarına yönelik resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Etkinliği çocukların birlik ve beraberliğini pekiştirmek için düzenlediklerini kaydeden Başkan Öztürk, 'Bugün birincisini düzenlediğimiz çocuk şenliğimizi, görevde olduğumuz süre boyunca geleneksel hale getirerek her yıl nisan ayı içerisinde Alparslan Türkeş Parkımızda gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki ülkemiz geleceğin teminatı olan siz çocukların ellerinde yükselecek. Sizin huzur içerisinde büyümeniz ve geleceğe umutla bakabilmeniz için bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

Etkinlik rengarenk uçurtmaların gökyüzüne salınmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA