'Aşmak İçin Hareket Projesi'

Kütahya'da projenin başlaması nedeniyle yürüyüş ve spor gösterileri yapıldı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen 'Aşmak İçin Hareket Projesi'ne Kütahya'da başlandı.

Valilik, Belediye, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun da desteklediği proje için Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, daire müdürleri ve vatandaşların 'Aşmak İçin Hareket' yazılı tişörtlerle katıldığı yürüyüşün ardından Dumlupınar Spor Salonu'nda tören yapıldı.

Törende konuşan Yılmaz, devletin engelleri aşmak için çalışmalar yaptığını söyledi.

Engelli engelsiz tüm vatandaşlara insan onuruna uygun yaşam koşullarını oluşturmanın sosyal hukuk devletinin asli görevlerinden olduğunu belirten Yılmaz, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman dile getirdiği, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket etmeliyiz.' dedi.

Ayva ise proje sayesinde sporun birleştirici özelliğiyle engelli ve engelsiz bireylerin beraber neleri başarabildiklerini hep birlikte göreceklerini ifade etti.

Engelli engelsiz herkesi kaynaştıran bu projeye Kütahya'da devam ettiklerini anlatan Ayva, şöyle konuştu:

'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her zaman engelli bireylerin yanında olmuş, bizlerin en büyük destekçisi olmuştur. Bu kampanyamızı da himayelerine alarak desteklerini bir kez daha gösterdiler. Spor yapma kültürünü engelli engelsiz ayırmadan birlikte yaygınlaştırmalıyız. Herkesi futbol, basketbol, atletizm ve diğer tüm sporları birlikte yapmaya davet ediyoruz. Gelin, engelleri sporun kardeşliğiyle birlikte yıkalım.'

Spor gösterilerine de yer verilen etkinlikte, protokol mensupları görme engellilere özgü bir spor olan goalball oynadı.
Kaynak: AA