Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'na Doğru

İçel Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini yapacağı tur, 1417 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

İçel Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla bu yıl ikincisi yapılacak 'İçel Uluslararası Bisiklet Turu', 14-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tura Letonya, Hollanda, Kosova, Azerbaycan, Kuveyt, Belarus, Dubai, İngiltere, Litvanya ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 10 ülkeden 13 takım şampiyonluk için pedal çevirecek.

Yarışların ilk etabı 14 Nisan Perşembe günü Anamur Ören'de başlayıp, Gülnar Yanışlı mevkisinde bitecek. 15 Nisan’da ise Gülnar Yanışlı'dan başlayacak ve İçel Özgecan Barış Meydanı’nda bitecek olan tur, 16 Nisan’da Tarsus’tan başlayıp yine İçel Özgecan Barış Meydanı’na kadar sürecek.

Turun son günü olan 17 Nisan’da ise İçel Özgecan Barış Meydanı'ndan start alan sporcular, Toroslar Soğucak mevkisinden dönerek tekrar İçel Özgecan Barış Meydanı’ndaki bitiş noktasına ulaşmalarıyla yarış tamamlanacak.

Dört gün sürecek olan yarışlarda ayrıca 15-16-17 Nisan tarihlerinde Özgecan Barış Meydanı'nda sahne alacak olan ünlü Latin müzik sanatçısı Gatto Gabriel’in vereceği konser ile İçel Üniversitesi Step Takımı ve Dans Sporları Federasyonu İçel İl Temsilciliği dansçıları maratona renk katacak.
Kaynak: AA