Diş Hekimliği Tarihi Müzesi
Türkiye’nin tercih edilen Diş Hekimliği Fakülteleri arasında yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bünyesinde “Diş Hekimliği Tarihi Müzesi açıldı.

Hastaların yoğun ilgi gösterdiği müzede sergilenen tedavi materyalleri ile de o yıllara dair bilgi sahibi olma imkanının sağlandığını belirten Baykul, “Şimdi bilgisayar sistemi ile saatler içerisinde yapılan materyaller, o yıllarda günler hatta haftalar süren çalışmalar sonucunda Diş Hekimleri tarafından yapılıyordu” diye konuştu.
Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Serhat Süha Türkaslan da müzede yer alan protez materyallerinin yapımında kullanılan cihazları tanıttı. Türkaslan, Diş Hekimlerinin o yıllarda kaplama gibi protezleri yapılandırırken yumuşak olması nedeniyle altından yararlandığını, günümüzde ise diş renginde olması ve estetik üstünlükleri nedeniyle seramiğin bu alanda yaygın olarak kullanıldığını söyledi.
