Tekirdağ'dan Kısa Kısa

''Evde Bakım Hizmetleri'' projesine hayırsever esnaf destek verdi.

Çorlu Belediyesi tarafından yürütülen ''Evde Bakım Hizmetleri'' kapsamında ihtiyaç duyulan malzemelerin bir kısmı, hayırsever esnafın destekleriyle karşılandı.

Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, yaptığı açıklamada, ilçede engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirli vatandaşlara banyo, alt temizliği, el ayak bakımı, yatak ve oda temizliği gibi ihtiyaçlarının karşılandığı ''Evde Bakım Hizmetleri'' projesiyle, birçok ihtiyacın giderildiğini söyledi.

Hizmete başladıkları günden bu yana vatandaş desteğini hep arkalarında bulduklarını ve esnafın destekleriyle daha değerli hale gelen projenin amacına ulaştığını ifade ederek 'Esnafımız 11 adet motorlu hastane yatağı, 9 adet yemek masası, 9 adet motorlu havalı yatak, 9 adet serum aparatı olmak üzere toplam 9 adet farklı fonksiyon ve işlevlerde kullanılmak üzere yatalak hasta için hastane yatağı bağışladı. Bu hizmetten faydalanacak herkes adına çok teşekkür ediyorum.' dedi.

- Çorlu TSO ile MUTSO arasında 'Kardeş Oda' protokolü

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında ''Kardeş Oda Protokolü'' imzalandı.

Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, yaptığı açıklamada, geçen günlerde yönetim kurulu ile birlikte Muğla'ya giderek buradaki Ticaret ve sanayi Odası ile protokol imzaladıklarını söyledi.

İmzalanan protokolle iki oda arasında köprü kurulacağını işaret eden Sülün, ''Geçtiğimiz günlerde yönetimimiz ile birlikte Muğla'ya gittik ve projeyi imzaladık. Bu sayede, bizim odamız ile MUTSO çatısı altındaki iş adamlarımız birbirleriyle ticareti geliştirerek iş yapacak. Hem ticaret hem de dostluk köprüleri be protokol ile birlikte daha da güçlenecek.'' dedi.

- Ergene’de Çanakkale Gezici Tır Müzesi ziyarete açıldı

Çanakkale Gezici Müzesi, Ergene'de ziyarete açıldı.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, Velimeşe Mahallesi’nde kurulan Çanakkale Gezici Tır Müzesi’nin 1915 Çanakkale Destanı’nın izlerini Çanakkale’de görmeyenler için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Çanakkale'de bir devrin kapandığını ve yeni bir devrin açıldığını belirten Yüksel, binlerce merminin havada birbirine çarptığı, metrekareye 6 bin merminin düştüğü tarihin en büyük savaşının izlerini ve hatıralarını taşıyan Çanakkale Gezici Tır Müzesi gelecek nesillere ışık tutmak adına bir ay süreyle her mahallelerinde ziyarete açılacağını belirtti.

Çanakkale'nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Yüksel, bu sayede oraya gidemeyen vatandaşların biraz da olsa yaşanılan destanı anlama fırsatı bulacağını kaydetti.
Kaynak: AA