Soğanlı Kentsel Dönüşümde 4.Etap Görücüye Çıktı
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 4. etabı Bursa’da başlayan inşaat fuarında görücüye çıktı.

Soğanlı’nın, Türkiye’ye örnek olan önemli kentsel dönüşümlerinden biri olduğunu ifade eden Ahmet Atış, “Toplamda yaklaşık 2 bin 200 dairelik bir proje imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Şuanda bakanlık ve belediye vasıtasıyla hak sahiplerine verilecek olan 4. etap için zemin iyileştirmelerinin yüzde 70’lik kısmını tamamladık. Hafriyatta da yüzde 50 seviyelerindeyiz. Haftaya inşallah temel atma törenlerimiz olacak. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
"PROJEDE OSMANLI KÜLTÜRÜ MEYDANLAR OLACAK"
Bu projede meydan mantığıyla yola çıktıklarını belirten Atış, “Osmanlı’dan beri süregelen meydan anlayışı, site içlerinde de ticari alanlarda da dikkat çekecek. 3 adet site içi meydanımız mevcut. Buralarda sosyal donatı alanları olacak. Spor salonundan, yüzme havuzuna, çocuk oyun alanlarına kadar her şey düşünüldü. Bunun dışında 80 dükkanlık açık çarşı alanı oluşturduk” dedi.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM RANT KAPISI DEĞİL"
Kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşların tam olarak bilinçlendirilmediğini ifade eden Atış, “Birçok kişi bu kentsel dönüşüm çalışmalarını rant kapısı olarak düşünüyor. Bu düşünce olunca da işlerin yürümesi biraz zor oluyor. Küçük detaylarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Yüzde 95 seviyelerinde anlaşma olan yerlerde iş yasal çıkmazlara girebiliyor. Halkımızın kentsel dönüşümle ilgili doğru şekilde bilgilenmesi gerekiyor. Gerekirse kendi binalarını kendileri yıkıp daha sonra yapılaşmalar hızlı bir şekilde sağlanabilir” diye konuştu.
"SOĞANLI KAYBETTİRMEZ, KAZANDIRIR"
Bursa’nın gayrimenkul açısından Türkiye’nin yıldızı durumunda olduğunu kaydeden Atış, “Bursa, yatırım değeri olarak çok güzel bir bölge. 3. köprünün bağlanması, İstanbul’a yakınlığı bu önemi daha da arttırıyor. İstanbul’a ve diğer illere göre Bursa’daki gayrimenkul fiyatları daha uygun. Bursa, her yerden yatırım alabilecek bir kapasitede. Bursa’da Soğanlı gibi birçok gelişim bölgesi var. Bu bölgeden alınacak gayrimenkuller kesinlikle kaybettirmez, kazandırır. Buradan alınacak daire, dükkan ve arsa, katlanarak dönüş yapar. Daire bakan müşterilerimiz için banka temsilcileri mevcut. Kredi oranlarıyla ilgili yardımcı olunuyor. Sözleşme yaparak daire de satabiliyoruz. 3+1 130 metrekare dairelerimiz 219 bin liradan başlıyor. Dairelerin konumları ve özelliklerine göre bu rakamlar, 400 bin liraya kadar çıkabiliyor" şeklinde konuştu.
