SAÜ'nün İki Projesine Onay

Sakarya Üniversitesince (SAÜ) hazırlanan 'Soyağacının Genç Dalları' ve 'Balkanlar'ın Tarihi Mirasıyla Buluşma' projeleri, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Hibe Programı kapsamında onaylandı.

SAÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün yürütücülüğünde hazırlanan projelerle, üniversite öğrencilerinin deneyim yoluyla bilgi ve görgülerini arttırmak, tarihsel mirasları ve köklerinin farkında gençler olarak ileri seviyelere ulaşmalarında aracı olmak amaçlanıyor.

Bu çerçevede Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nesrin Kenar'ın koordinatörlüğünde hazırlanan 'Soyağacının Genç Dalları' projesinde, soydaş ve akraba topluluklarıyla Türkiye'nin ortak tarihi ve kültürel değerlerine yönelik bilimsel etkinlikler, sosyal programlar, kültürel faaliyetler ve yaygın çalışmaların desteklenmesi hedefleniyor.

Projeyle ayrıca, soydaş ve akraba topluluklarının ortak tarihe ve kültürel değerlere coğrafya farklılıklarından kaynaklanan ayrımcı bakış açıları dışında bir bütün olarak tanıtılması, soydaş ve akraba toplulukları arasındaki iletişim eksikliğinin giderilmesi isteniyor.

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Şeyban'ın yaptığı 'Balkanların Tarihi Mirasıyla Buluşma' projesinde ise tarihi kültür, demografi, din ve eğitim alanlarında bilimsel çalışma, gözlem ve araştırma yapmak planlanıyor.

Projede ayrıca, farklı ülkeler arasında kültürel etkileşimi artıracak görsel ve işitsel materyallerin hazırlanması ve paylaşılmasına yönelik çalışmalar yapılması da hedefleniyor.

Kaynak: AA