CHP Millevekili Sağlar'dan Gaziantep'e Ziyaret

CHP İçel Milletvekili Fikri Sağlar, partisinin 'Gaziantep ve Kilis'in kenetlenmesi' Projesi kapsamında bölgeyi ziyaret etmek üzere Gaziantep'te bulunduğunu söyledi.

Sağlar, partisinin il binasında düzenlediği toplantıda, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Denetlemeyle ilgili bir anlayışının olmadığını belirten Sağlar, 'Ben müfettiş değilim. Zaten hiç hoşlanmadığım bir şey. Ben Gaziantep ve Kilis'in destekleyeni olacağım. Bunun için buraya geldim' dedi.

Türkiye'nin geleceğinin karanlığa doğru gittiğini savunan Sağlar, 'Her gün şehit haberleri geliyor. Gelmeye de devam edecek. Türkiye'de analar ağlamakta ve kan akmaktadır.' diye konuştu.

Akademisyenlerin bildiri imzalamasına değinen Sağlar, 'Bir bildiriye imza attılar. Şimdi hapisteler. Bunlardan biri olan Esra Mungan'ı ziyaret ettiğimde, 'bana niçin hapiste olduğunu' sordu. Türkiye'de demokrasi ortadan kalktı. Bütün dünyada akademisyenler, aklıyla vicdanıyla hareket eden, ortak aklın savunucularıdır.' şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerinin internette yayımlanmasıyla ilgili haberlere de değinen Sağlar, şöyle konuştu:

'Kişisel verilerin saklanmasıyla ilgili yasa çıktıktan sonra Türk vatandaşlarının kimlik bilgileri yayınlandı. Son derece tehlikeli. Şimdi herkesin bilgileri, eviniz, adresiniz, çocuklarınız hatta daha ileriye gidilecek sağlık bilgileriniz kullandığınız ilaca varıncaya kadar her şeyi kullanacaklar. 'Bana bir şey olmaz' demeyin, olacak. Panama belgeleri yayınlandı. On iki dünya liderinin doğrudan 16 dünya liderinin de dolaylı olarak hesapları ortaya çıktı, 128 politikacı var. Dilemem bizdekilerin de hesabı çıkmasın. Dünya artık iletişim çağında. İstediğiniz kadar saklamaya çalışın hiçbir şey gizli kalmıyor. Kimse o gizlediğini ömür boyu mezara kadar götüremiyor.'

Gaziantep'te, Hatay'da, İçel'de ekonominin durma noktasına geldiğini öne süren Sağlar, 'CHP olarak buna sebep olanların peşinde olacağız. Bugün dünyada en fazla silah alan 15. ülke konumundayız. Öğrencilere verdikleri burs parası kadar şarjör alınıyor. CHP 2019 yılında Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına iktidar olarak girecektir. Bunu için çaba göstermektedir. 2019 yılında yapılacak olan 3 seçimde de başarılı olacaktır. Tek güç olarak iktidarda yer alacaktır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA