Ağrı'da 'Liselerarası Ses Yarışması'

Ağrı'da, 'Gel Şarkını Söyle' sloganıyla liselerarası ses yarışması düzenlendi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerarası ses yarışması düzenledi.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, il genelinde 'Gel Şarkını Söyle' sloganıyla düzenlenen ses yarışmasına 17 liseden 90 öğrencinin katıldığını belirtti.

Yarışmayı düzenlemelerinin en temel sebebinin, öğrencilere fırsat verme ve boş zamanlarını değerlendirmek olduğunu ifade eden Dursun, 'Yarışmamızın bir diğer amacı ise ortaokulların 8'inci sınıfını okuyan öğrencilerin güzel sanat liselerine olan ilgilerini artırmak ve bu okulların tanıtımını sağlamaktır. Jüri üyelerinin, öğrencilerin sahne performanslarına göre yaptığı değerlendirmeler sonucu 5 liseden 11 öğrenci finale kaldı.' diye konuştu.

Yarışmada, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Cansu Aydemir birinci, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sait Akman ikinci, Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Seyitoğlu üçüncü olurken, dereceye giren öğrencilere altın hediye edildi.

Yarışmayı, vali yardımcıları Mehmet Soğukpınar, Sedat İnci, milli eğitim şube müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler izledi.

Kaynak: AA