1 Yılda İkinci Kitabını Çıkarttı

Yaşadığı bir olay sonrasında bir yılda ikinci kitabını çıkartan yazar, Gamze Boynueğri ‘Vasiyet’ adlı eseri ile edebiyat camiasına girdi.

1 Yılda İkinci Kitabını Çıkarttı
Kırşehir’de bir yıl önce gerçekleştirdiği bir seyahat esnasında yaşadığı olaydan etkilenerek kitap yazmaya karar veren ve bir yılda ikinci kitabını çıkartan genç yazar Boynueğri, yaşadıklarının hayatının değişmesinde önemli bir etken olduğunu ve ikinci eserini edebiyat dünyasına kazandırdığını söyledi.



Çıkarttığı şiir kitabından sonra ‘Vasiyet’ini yazdığını anlatan Gamze Boynueğri, “Bir gün yağmurlu bir havada Boztepe İlçesi servisi ile Kırşehir merkeze yolculuk ederken buğulanan camda gördüğüm kadın silueti benim çok dikkatimi çekti. Gördüğüm karşısında birazda emin olmak için yanımdaki arkadaşım Ulya’ya camda ne gördüğünü sordum. Ulya’nın ‘Hiçbir şey görmüyorum’ cevabı beni çok şaşırttı. Benim görmüş olduğum camdaki kadın silueti tesettürlü bir kadındı. Bu kadın namaz kılıyordu. Ben bu manzaradan çok etkilendim. Yaşadığım bu olay sonrasında maneviyata daha fazla yönelerek ilk şiir kitabım olan Sukut’u yayınladım.” dedi.

Bir yılda yazdığı ikinci kitabı vasiyet ile ilahı aşkı anlatmaya çalıştığını ifade eden Boynueğri, “Kitabımın kapağında yer alan vasiyet dünyevi manada bir vasiyet değildir. Vasiyetim kesinlikle maneviyata yönelik çıkmış olan bir kitaptır. Vasiyeti yazarken ilk şiir kitabım Sukut’tan da etkilendim. Türk Edebiyatına hayırlı olsun.” diye konuştu.

Kaynak: İHA