Sakarya, İstihdam Fuarı'na Hazırlanıyor

Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK temsilcilerinin oluşturduğu Sakarya Sinerji Ekibi, Sakarya Müteahhitler Birliği’nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Sakarya, İstihdam Fuarı'na Hazırlanıyor
Geniş bir katılımın sağlandığı toplantıda Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF2016), nitelikli iş gücü, destek ve teşvikler görüşüldü. Sakarya Müteahhitler Birliği’nin (SMB) yakın zamanda başkanlık görevini üstlenen Murat Bayrak yaptığı açılış konuşmasında, Sinerji Ekibi içerisinde yer almaktan ve böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Bayrak, yeni yönetimi ve ekibiyle ilimiz ve ülkemiz için fayda sağlayacak her türlü paylaşıma ve işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, toplantıya olan katılımın ve ilginin yoğun olmasından dolayı memnuniyetlerini belirtti.

Sakarya’da başlanan bu olumlu sinerjinin ilimizin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli bir kazanım olduğunu, ayrıca diğer illere de örnek teşkil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Sarıbıyık, böylesine olumlu bir işbirliğinin yakın gelecekte dikkat çeken başarılara imza atacağını söyledi.

Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK’ları olarak geniş bir aile olduklarını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

SAGİF2016 HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK’ların işbirliğinde bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’nın (SAGİF2016), çalışmalarına başlandı. İş gücü istihdamı ve kurumlar arası işbirliği açısından önemli çıktıları olan SAGİF’in bu yıl kent meydanında yapılması düşünülüyor. Valilik, Belediye ve Emniyet kurumlarıyla yapılacak görüşmeler sonrasında SAGİF’in yeri netlik kazanacak. SAGİF 2016’da başta ilimiz genelindeki firmalardan olmak üzere önemli sayıda firma katılımı hedefleniyor. Ayrıca kent meydanında olması asabiyle yoğun bir ziyaretçi potansiyeline sahip olacağı düşünülüyor.

+1 EĞİTİM MODELİ NİTELİKLİ İSTİHDAM SAĞLIYOR

Nitelikli istihdamın sağlanması hususunda önemli bir yere sahip olan +1 Eğitim Modelleri kapsamında Meslek Yüksekokulları ve Teknoloji Fakültesi nezdinde bu güne kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin işletmelerle buluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, yürütülen modelin sistematik bir yapıda işlediğini ve kurum temsilcilerinin de katkısıyla sağladığı katma değerinin giderek arttığını belirtti.

+1 Eğitim Modelleriyle ülkemizdeki pek çok ilde benzer çalışmalar başlatıldığını söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi olarak “Örnek Model” olunduğunun altını çizdi. Hedeflerin gün geçtikçe arttığını söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya istihdamına katkı sağlamak üzere tersine beyin göçü üzerinde çalışmalar başladığını açıkladı.

Özellikle Sakaryalı olup da farklı üniversitelerde okuyan gençlerimizin mezun olduktan sonra ilimiz istihdamına katılmaları yönündeki çalışmaların hız kazandığını belirtti.

HEDEF; KATMA DEĞERİ YÜKSEK, İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ

İşverenlere sağlanan teşvik ve desteklerin giderek arttığını söyleyen MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, MARKA olarak katma değeri yüksek teknoloji ürünleri üreten firmaların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Destek ve teşviklerden yararlanmak isteyen firmaların projelere odaklanması gerektiğinin altını çizen Ayhan, öncelikli alanlarda yerli üretim, inovasyon ve katma değeri yüksek teknolojik ürünlere dikkat çekti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının KOBİ’lere yönelik çalışmalar başlattığını belirten Sakarya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, teknolojik yenilenmeleri konusunda özellikle küçük sanayicilerin Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlamak ve onları yönlendirme amacıyla çalıştaylar düzenlendiğini belirtti.

KOBİ’lerin destek ve teşviklerden faydalanmalarının önemini belirten Keskin, bakanlık aracılığıyla KOBİ’ler arasında farkındalığın oluşmaya başladığını ve KOBİ’lerin yerli teknoloji ürünleri ve Ar-Ge kapsamında projeler hazırladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA