'Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler' Projesi

Kale ilçesinde proje kapsamında bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi.

Malatya'nın Kale ilçesinde, Malatya Valiliği koordinasyonunda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler' projesi kapsamında bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi.

Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen 'Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler' projesi kapsamında Kale Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi.

Seminere Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilgihan Güler, okul müdürleri, muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluşları görevlileri katıldı. Semineri, Tütünle Mücadele İl Koordinatörü İl Tütün Şube Müdürü Bülent Ceylan, Yeşilay Malatya Şube Temsilcisi Ersin Temel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezinden Mete Sarıbaş ve Muharrem Kumsal verdi.

Başta tütün olmak üzere bağımlılık yapan maddelere başlama yaşının hızla düştüğüne dikkat çekilen seminerde, bu kapsamda en büyük görevin başta anne-baba ve öğretmenler olmak üzere toplumun geneline düştüğü vurgulandı.

Toplumda sağlıklı davranışların ancak sağlıklı nesillerle mümkün olacağına işaret edilen seminerde, bağımlılıkla mücadele kapsamında video gösterimleri sunuldu.
Kaynak: AA